Vizate de avertizările meteo de vreme rea sunt în special judeţe din zona de sud a ţării. 

Patru avertizări nowcasting Cod galben, emise azi, de meteorologi

Astfel, duminică, de la ora 9:45 până la ora 16:00 în zona joasă a judeţelor Arad şi Timiş se vor semnala  intensificări locale ale vântului, care vor depăşi la rafală 55 km/h.

Totodată, până la ora 11:50 local şi temporar se vor semnala rafale ale vântului ce vor depăşi 55 km/h în unele zone din judeţele Giurgiu, Teleorman şi Ilfov. 

Citeste si: Incendiu de vegetație într-o zonă protejată din Delta Dunării. Flăcările s-au extins într-o zonă greu accesibilă

De asemenea, avertizări similare sunt valabile, până la ora 14:00 pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, unde, local, la rafală viteza vântului va ajunge la 65 km/h. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Până la ora 11:50 avertizarea este valabilă şi pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi zona joasă a judeţului Buzău.

Avertizare meteo de vreme rea. Anunțul făcut de meteorologi

Avertizare meteo de vreme rea. Anunțul făcut de meteorologi

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Aproximativ 200 de femei şi copii din Ucraina protestează în faţa sediului Consulatului general al Federaţiei Ruse din Constanța

Ninsori abundente în mai multe zone montane din țară

Tot în această dimineață, a nins abundent pe toate drumurile naționale din zonele montane din sudul și sud-estul Transilvaniei.

Meteorlogii mai anunță că va ploua în toate regiunile şi pe arii restrânse, în sudul şi sud-estul ţării, se vor acumula cantităţi de peste 15...20 l/mp,

iar pe parcursul zilei de sâmbătă (16 aprilie) vor fi şi manifestări de instabilitate atmosferică.

De asemenea, la munte, treptat, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăşi 65...70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Citeste si: Cât va dura războiul din Ucraina? Volodimir Zelenski a făcut anunțul: "Am mult mai multe informaţii decât unele instituţii media despre intenţiile şi capacităţile armatei ruse"

La începutul săptămânii viitoare vremea se va menţine deosebit de rece şi va continua să ningă, în special la munte, precizează sursa citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si