Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, miercuri seara, că sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pe autostrada A2 București-Constanța, tronsonul kilometric 193 – 212 și pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, existând posibilitatea formării poleiului.

Citeste si: Frigul a ajuns si in Parlament

Există posibilitatea formării poleiului, avertizează Infotrafic. Din fericire, nu sunt probleme de vizibilitate în trafic, potrivit Poliției Rutiere.

Anvelopele de iarnă, obligatorii pe drum alunecos

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Citeste si: Cod galben de ninsori în România. Județele afectate

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă", atrag atenția cei de la InfoTrafic.

Cod galben de ninsori moderate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)  a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de precipitaţii moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, valabilă de miercuri seara până joi după-amiaza, în judeţele Tulcea şi Constanţa.

Citeste si: VIDEO| Cod galben de ninsori în nordul țării. Lapoviță și polei în restul Moldovei și în Moldova- HARTA

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 15 decembrie, ora 20:00- 16 decembrie, ora 14:00, în cele două judeţe din  regiunea Dobrogei  vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10- 15 l/mp) şi local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu viteze de 40- 45 km/h. Pe litoral, precipitaţiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge 50- 60 km/h.

ANM precizează că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi în estul Munteniei, unde vor fi şi condiţii de polei.

Citeste si:  VIDEO| În loc să fie acoperită de zăpadă la mijloc de decembrie, România a fost lovită de ploi și inundații

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si