Specialiștii în meteorologie au emis joi, 1 iunie 2023, o avertizare de tip Cod galben care va fi valabilă în 8 județe de pe teritoriul României.

În intervalul menționat, se vor înregistra perioade cu o accentuată instabilitate atmosferică, manifestată prin descărcări electrice frecvente, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibile vijelii în următoarele regiuni: Banat, vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură.

Cantitățile de apă vor fi semnificative, cu valori de 20...25 l/mp în intervale scurte de timp sau, izolat, peste 30 l/mp prin acumulare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Urări 1 Iunie 2023: Mesaje și felicitări pentru Ziua Copilului. ,,Să ai mereu sufletul pur, zâmbetul gingaș și viaţa fără griji. La mulţi ani!''

Astfel de fenomene vor fi semnalate astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va rămâne instabilă în majoritatea regiunilor.

  • Perioada de valabilitate: 01 iunie, ora 12- 01 iunie, ora 23
  • Fenomene așteptate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
  • Zone afectate: Alba, Argeș, Arad, Bihor, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Timiș, Vâlcea

Avertizarea meteorologilor! Mai multe județe din România vor fi lovite de furtuni puternice - HARTĂ

Zonele din România care vor fi lovite de furtuni puternice

[Sursa foto: meteoromania.ro]

Prognoză specială pentru București. Cum va fi vremea de Ziua Copilului 2023 în Capitală?

În Capitală, în decursul zilei de joi, 1 iunie 2023, se vor înregistra perioade de înnorare temporară și scurte ploi intermitente. Vântul va prezenta intensitate slabă până la moderată. Bucureștenii se vor bucura de Ziua Copilului de o temperatură maximă care va atinge aproximativ 27 de grade Celsius.

Citește și: Programul băncilor în minivacanța de Rusalii 2023. Iată cum vor funcționa instituțiile bancare!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si