Avertizarea emisa sambata dimineata de Administratia Nationala de Meteorologie vizeaza judetele Valcea, Prahova, Arges, Dambovita, Caras-Severin, Mehedinti si Gorj si este valabila pana la ora 11.00 in Valcea, Prahova, Arges si Dambovita si pana la ora 9.00 in restul judetelor.

Astfel, in acest interval, in zona de munte a acestor judete, la altitudini de peste 1700 de metri, vor fi intensificari ale vantului ce vor depasi la rafala 70- 80 de kilometri la ora, precum si ninsoare.

Meteorologii au anuntat intensificari temporare ale vantului, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare la munte si disconfort termic de vineri de la ora 21:00 pana luni la ora 23:00.

Potrivit ANM; din noaptea de vineri spre sambata (27/28 octombrie) si pana duminica dimineata (29 octombrie) vantul va avea intensificari temporare in special in sud-vestul si centrul tarii, cu viteze cuprinse, in general, intre 45 si 55 km/h. La munte, in special, la altitudini de peste 1600 de metri, rafalele vor depasi 65-70 de kilometri la ora, iar pe creste 80-90 kilometri la ora. Trecator, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, duminica (29 octombrie) si luni (30 octombrie) intensitatea vantului va fi in crestere in toate regiunile, iar la munte va sufla tare.

In zona de munte va ninge viscolit si se va depune strat de zapada consistent.

Temperaturile vor scadea in toata tara, iar intensificarile de vant vor determina amplificarea senzatiei de rece, precizeaza ANM.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si