Alexandru Hortopan sustine ca polistirenul este folosit in exces in Romania, iar oamenii nu stiu de pericolele la care se supun. Pe langa faptul ca este un material usor inflamabil, acesta nu lasa peretele sa respire, astfel ca umiditatea din casa este ridicata, ceea ce duce la probleme respiratorii.

„Recomand folosirea celor două materiale mai ales la familiile cu copii mici. La ferestre se pune acum tâmplărie PVC, care este un material termuizolant, dar care nu «respiră», iar în combinaţie cu polistirenul, tot spaţiul din interior devine lipsit de oxigen şi cu o umiditate crescută.

În acest fel, se dezvoltă microorganisme care pot duce la apariţia unor afecţiuni respiratorii. Dacă un copil mic este crescut într-un asemenea spaţiu poate să aibă probleme cu bolile respiratorii“, sustine tanarul, potrivit adevarul.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Totodata, tanarul atrage atentia asupra faptului ca desi materialele ecologice sunt mult mai bune, acestea lipsesc din marile lanturi de magazine.

„Nu ştiu de ce aceste materiale nu se găsesc în marile magazine pentru că sunt mult mai sănătoase şi eficiente. Cu toate acestea, există distribuitori autorizaţi pentru România a unor materiale de acest fel. Costurile nu sunt foarte mari faţă de materialele clasice, polistirenul şi vata minerală, pentru că se adaugă costurile de transport“, a mai precizat alexandru Hortopan.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si