"Mirosul se simte foarte puternic! Branza veche asa miroase! Va dau sa gustati, sa vedeti la gust!"
"Nu prea miroase a branza! Miroase a imputit! miroase a imputit! Asta e branza veche!"
Costel Stanciu, director apc: "Branza nu trebuie sa aiba un miros nespecific. Ea trebuie sa aiba miros de lapte de oaie, respectiv, lapte de vaca.
Branza cu miros intepator, tinuta in caldura... Asta au depistat comisarii ANPC, in aceasta dimineata in Piata Obor.
"Aici este temperatura mediului ambiental. De unde ati adus-o? De la stana, de acasa, de unde? De unde? De la poiana sibiului. Si de cat timp sta branza asta aici? Eh, de azi-dimineata.
Adica, branza trece de la frig la cald, de la cald la frig...si tot asa.
"Temperatura din mediul ambiant favorizeaza dezvoltarea bacteriilor de putrefactie. Cei care consuma risca boli grave digestive."
Comerciantii spun ca nu au spatiu suficient pentru depozitare.
"Specialitate alba! Fara "tip feta"! Asa, nu!"
"Ne duce cu gandul la un produs si nu e acel produs! Denumirea corecta este "specialitate alba."
"De ce puneti "feta"? Se vinde mai bine! Sau asa stie romanu'! Da!"
"Este telemea cu lapte de vaca, asa mentioneaza producatorul pe eticheta. Dvs ati scris telemea vaca.
"Avem nevoie de documente. conform legii, dvs sunteti obligata sa aveti copii ale documentelor de provenienta."
In urma controlului, comisarii ANPC au impartit amenzi, dar au si oprit zeci de kilograme de branza de la vanzare, pana cand marfa va fi dusa in laborator si analizata.