Si totusi, femeia din Bucuresti a aflat in 2014 ca este executata silit pentru un credit din 2008.

„Ducandu-ma la banca, am constata ca din cont imi lipsesc 180 de milioane (n.r.- 18 mii de lei noi. Erau banii bunicii, pusi deoparte pentru inmormantare si pomeni. Bunica a si decedat la 3 luni dupa”, povesteste femeia.

CREDIT CU BULETINUL… FALS?

Prinsa in mijlocul unui cosmar, femeia a incercat sa lamureasca situatia. A aflat ca in 2008 ar fi luat un credit de aproximativ 12 mii de lei pentru produse electrocasnice. A cerut actele si a ramas cu gura cascata.

In buletinul fals imi apartine numele si CNP-up. In rest, seria, numarul, adresa, numele parintilor nu-mi apartin.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Diferentele dintre cele 2 buletine sunt clare.

CNP-ul este identic, iar asta este strigator la cer. Vorbim de un cod unic, deci la mijloc nu poate fi o greseala.

„Executorul judecatoresc a conformat cu originalul o copie dupa un buletin, un buletin care practic este fals ”, explica Adrian Cuculis, avocat.

Ramasa fara bani, femeia a depus o plangere penala.

Tot nu a fost suficient pentru a lamuri situatia.

„In mod incredibil, avem o clasare a urmariri penale in privinta executorului si a judecatorului care a incuviintat executarea. Dar sunt in continuare sub cercetare firma care a acordat creditul si recuperatorul de creante”, explica un avocat.

Acum isi cauta dreptatea pe latura civila, unde isi poate recupera banii. Ba ar putea primi si despagubiri!

Prezinti buletinul si gata, ai obtinut creditul? Da, este o solutie simpla, dar lipsa unor reglementari clare poate duce si la probleme.

Specialistii atrag atentia ca acest tip de creditare ar trebui supus unor reguli mai stricte.

„Discutam probabil despre o filiera, probabil, care se ocupa cu falsificarea de buletine. Iata, legislatia din Romania inca permite creditarea cu buletinul!”, a declarat Adrian Cuculis, avocat.

Cum acesta modalitate de a primi bani exista in Romania de aproape un deceniu, este posibil sa fiee si alte cazuri de acest fel care inca nu au iesit la iveala. Asadar, nu dezvaluiti oricui datele personale si nu imprumutati buletinul sub nicio forma.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si