Meteorologii au emis o avertizare de cod galben în mai multe județe din România. Potrivit specialiștilor, sunt așteptate fenomene de vânt puternic.

Amerizarea meteo intră în vigoare de sâmbătă de la ora 18:00 și este valabilă până duminică, 11 februarie la ora 08:00.

Citește și: VIDEO- Ultima lună de iarnă, temperaturi cu 15 grade mai mari peste normal. Cât va ține vremea caldă?

Cod galben de vreme rea în România

Potrivit meteorologilor, zonele vizate, integral sau parțial sunt: județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

Vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90...100 km/h.

 Avertizare ANM: Cod galben de vânt puternic în mai multe zone din țară

Avertizare ANM: Cod galben de vânt puternic în mai multe zone din țară

[Sursa foto: ANM]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De duminică, intră în vigoare o altă atenționare meteo de vânt puternic începând de duminică, de la ora 8:00, până seara la ora 22:00. 

Citește și: HARTA- Cod galben de vânt în 10 județe din țară! Vântul va sufla cu putere în aceste zone

De această dată, pe lângă județele menționate în avertizarea meteo anterioară sunt vizate și județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța. 

 Avertizare ANM: Cod galben de vânt puternic în mai multe zone din țară

Avertizare ANM: Cod galben de vânt puternic în mai multe zone din țară

[Sursa foto: ANM]

Citește și: HARTA- Primăvară în unele zone din țară, cod galben de vânt puternic în alte regiuni. Avertizările meteorologilor și zonele afectate

Vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90...100 km/h.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în restul țării. În noaptea de duminică spre luni (11/12 februarie), vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-estul teritoriului,  au anunțat meteorologii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si