Aeronavele AWACS vor executa, în perioada următoare, zboruri de recunoaştere şi supraveghere pe teritoriul ţărilor membre NATO.

Citește și: Vladimir Putin laudă „dinamica pozitivă” a războiului din Ucraina, după ce o rachetă a Rusiei a distrus un bloc de locuințe din Dnipro

Baza permanentă a acestor aeronave este la Geilenkirchen, Germania, iar transportarea lor în România are loc „în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianţei în regiunea Mării Negre”, a precizat MApN.

NATO, reacție de răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina 

Ca răspuns la agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, NATO a sporit prezenţa aeriană în Flancul estic al Alianţei cu avioane de luptă suplimentare, avioane de supraveghere şi avioane cisternă.

Citește și: Zelenski critică unele țări care nu au ajutat Ucraina în războiul cu Rusia

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

Din februarie anul trecut, aeronavele AWACS au efectuat patrule regulate în estul Europei şi în regiunea Mării Baltice pentru a urmări avioanele ruseşti în apropierea graniţelor NATO. 

nato avioane

NATO a sporit prezenţa aeriană în Flancul estic al Alianţei

[Sursa foto: Twitter]

Șeful NATO: "Suntem într-o fază decisivă a războiului" 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a pronunţat în favoarea furnizării de mai multe arme grele Ucrainei, înaintea unor noi discuţii la Ramstein privind ajutorul militar occidental pentru această ţară.

''Angajamentele recente pentru echipamente grele de război sunt importante- şi mă aştept la mai multe în viitorul apropiat'', a declarat Stoltenberg duminică pentru ziarul german de afaceri Handelsblatt.

Citește și: De ce e importantă bătălia pentru micul oraș minier Soledar din Ucraina

"Suntem într-o fază decisivă a războiului. Ne confruntăm cu lupte crâncene. Prin urmare, este important să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a învinge şi pentru a continua ca naţiune independentă''. Sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace, a spus el.

Şeful NATO a vorbit înaintea unei noi reuniuni de coordonare a ţărilor occidentale care oferă ajutor Ucrainei, care va avea loc pe 20 ianuarie la baza americană de la Ramstein, în Germania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si