Serviciul de Asistență Medicală al Aeroportului Internațional Henri Coandă București a reușit să salveze viața unui pasager în vârstă de 36 de ani, a anunțat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
Citeste si: Un șarpe a produs panică într-un avion de pasageri
Pasagerul se afla la bordul aeronavei companiei aeriene Lufthansa, care efectua un zbor pe pe ruta New Delhi (India) – Frankfurt (Germania).
Potrivit sursei citate, aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 07:13. În mod normal, zborul New Delhi- Frankfurt durează aproape 9 ore.
Echipajul medical din Aeroportul Henry Coandă, intervenție salvatoare
După aterizare, un echipaj medical al aeroportului Henry Coandă a intervenit la bordul aeronavei și a reuşit să stabilizeze pasagerul, care suferise un atac de cord.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Alertă cu bombă la bordul unui avion cu 400 de pasageri: „O să-l fac să explodeze”
Conform procedurilor specifice, la aeronavă a fost chemat și un echipaj SMURD, iar acesta a preluat pacientul și l-a transportat la spital.
Avionul își continuă zborul spre Frankfurt
Avionul urmează să îşi continue zborul către Frankfurt. Traficul aerian pe aeroport s-a desfăşurat în condiţii normale.
"Miercuri, 19 octombrie, Serviciul de Asistenţă Medicală al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a reuşit din nou să intervină cu succes şi să salveze viaţa unui pasager în vârstă de 36 de ani. Pasagerul se afla la bordul aeronavei companiei aeriene Lufthansa, care efectua un zbor pe ruta New Delhi (India)- Frankfurt (Germania).
Aeronava a aterizat pe AIHCB la ora 07:13. După aterizare, la bordul aeronavei a urcat un echipaj medical al aeroportului, reuşind să stabilizeze pasagerul, care suferise un atac de cord. Conform procedurilor specifice, la aeronavă a fost chemat şi un echipaj SMURD; acesta a preluat pacientul şi l-a transportat la spital", se precizează în comunicatul CNAB.
Citeste si: De ce trebuie activat modul avion în zbor
Piloții au avut încredere în serviciile oferite de autoritățile române, consideră oficialii de la CNAB.
"Faptul că, în situaţii de urgenţe medicale, piloţii aeronavelor care survolează regiunea sud-est europeană aleg să aterizeze la Otopeni vine să dovedească încă o dată profesionalismul şi dedicarea echipei medicale şi personalului de sol al aeroportului CN Aeroporturi Bucureşti", arată sursa citată.