„Joi, 24 februarie, două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană sub comandă NATO au decolat în jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situaţii aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spaţiul aerian naţional.

Cele două aeronave militare române au aplicat cu stricteţe procedurile naţionale şi regulile internaţionale aplicabile în astfel de situaţii, procedând la interceptarea şi identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spaţiul aerian românesc. 

Aronava respectivă, un Suhoi 27 aparţinând Forţelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operaţiune încheiată la ora 07.05”, au declarat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

În urma aterizării, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziția autoritășilor române și urmează să fie luate măsurile legale impuse în astfel de situații.

România și situația din Ucraina

Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuții în ceea ce privește monitorizarea situației și coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care se pot ivi.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, 24 februarie 2022: Cele mai noi ştiri- LIVE UPDATE

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a anunțat că a luat toate măsurile necesare de reacţie. Este vorba atât despre cele care revin în mod direct instituției, cât și despre cele care includ sprijin pentru celelalte componente din sistemul național de securitate, potrivit planurilor de cooperare interinstituţională, realizate din timp. 

Vladimir Putin a trimis armata în Ucraina

Rusia a început asaltul asupra Ucrainei. Preşedintele rus Vldimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas. Conform primelor informații, explozii puternice s-au auzit în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov.

Vladimir Putin a anunţat, într-o intervenţie la televiziunea de stat, acţiunile militare din Donbas. El  a cerut forţelor militare ucrainene  să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor de stat RIA-Novosti şi TASS.

Citeste si: Imaginea asaltului: CNN prezintă o filmare cu trupe şi vehicule militare, trecând din Belarus în Ucraina

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Vladimir Putin a avertizat  că toată responsabilitatea pentru o eventuală vărsare de sânge va reveni conştiinţei Guvernului Ucrinean, declarându-se covins că trupele ruseşti îşi vor face datoria.

"Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei. Ca urmare, am decis să iniţiem o operaţiune militară specială. Obiectivul este de a proteja oamenii care de opt ani sunt ţinta abuzurilor şi genocidului din partea regimului de la Kiev şi, pentru ca aceasta să înceteze, vom acţiona pentru a demilitariza şi denazifica Ucraina şi îi vorm aduce în faţa justiţiei pe cei care care au comis numeroase crime

sângeroase împotriva oamenilor paşnici”, a declarat Putin, conform TASS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si