Un avion operat de o companie aeriană privată din Nepal, Tara Air, a dispărut în week-end de pe radare, cu 22 de persoane la bord, au anunţat autorităţile, care au precizat că vremea rea împiedică operaţiunea de salvare.

Citeste si: Un avion care efectua un zbor intern a „dispărut” de pe radar. Autoritățile au început căutările

Avionul Twin Otter al companiei Tara Air, care a decolat duminică dimineaţă de la Pokhara şi a pierdut contactul cu turnul de control după doar 12 minute de zbor, s-a izbit de un munte.

Avion prăbușit în Nepal: cine erau pasagerii

Sudarshan Bartaula, purtător de cuvânt al Tara Air, a declarat că până acum au fost găsite 14 cadavre. “Cadavrele erau împrăştiate pe o rază de peste 100 de metri de la punctul de impact”, a explicat Bartaula.

Citeste si: Un alt comandant rus a fost ucis de armata ucraineană: S-a alăturat „fanilor VIP ai lui Kobzon”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La bordul avionului se aflau patru indieni, doi germani şi 16 nepalezi, inclusiv trei membri ai echipajului.

Nepalul, în care se află opt dintre cei mai înalţi munţi din lume, inclusiv Everestul, înregistrează numeroase accidente aeriene.

La începutul lui 2018, un avion aparţinând US-Bangla Airlines, care efectua un zbor de la Dhaka la Kathmandu, s-a prăbuşit şi a luat foc, un accident soldat cu 51 de morţi în rândul celor 71 de persoane de la bord.

În 1992, toate cele 167 de persoane care se aflau la bordul unui avion aparţinând companiei Pakistan International Airlines (PIAa) au murit, după ce aeronava s-a lovit de un deal, la aterizare, la Kathmandu.

Vremea nefavorabilă a îngreunat căutările 

Avionul a decolat  din localitatea turistică Pokhara, situată la 125 de kilometri vest de Kathmandu, către Jomsom, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest, declară Reuters aceşti oficiali.

Avionul a pierdut contactul cu turnul de control cu cinci minute înainte să aterizeze la Jomsom, un loc turistic şi de pelegrinaj popular, a declarat un reprezentant al companiei sub protecţia anonimatului.

Agenţia meteorologică nepaleză a anunţat că straturi groase de nori acopereau zona Pokhara-Jomson.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si