Ovidiu Tender, unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata la un moment dat la peste 500 de milioane de euro, si-a construit, in timp, o adevarata flota aeriana. El a achizitionat nu mai putin de avioane de transport persoane de tip McDonnell Douglas MD-80 (pretul unei astfel de aeronave ajunge si la 50 de milioane de euro) si si-a deschis propria companie aeriana, cu zboruri in Europa si Africa.

Pe vremuri, acest avion era mandria flotei lui Tender
Pe vremuri, acest avion era mandria flotei lui Tender

Dupa condamnarea omului de afaceri, afacerea cu avioane a inceput sa mearga tot mai prost. Operatorul Ten Airways a cerut insolventa in primavara anului trecut, dupa ce a acumulat datorii mari, datorate in mare parte unui esec al parteneriatului cu un alt cunoscut brand aerian.

Ei sunt misionarii care inchiriaza avionul
Ei sunt misionarii care inchiriaza avionul

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Intre timp, din cele 6 avioane detinute de Tender, doua au fost vandute catre operatori din Italia si Ucraina, iar altul a ajuns in proprietatea Bank of Utah, care finantase leasingul aeronavei. Recent, aeronava lui Tender a zburat din Statele Unite catre Nepal cu ajutoare umanitare, ea fiind inchiriata de organizatia crestina misionara Judah1 din Texas.

Pentru zborul in Nepal, noii proprietari au schimbat un motor al avionului
Pentru zborul in Nepal, noii proprietari au schimbat un motor al avionului

Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani si 7 luni de inchisoare cu executare pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoane, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani, etc. El are afaceri in domeniul energetic, imobiliar, agricultura, turism si aviatie, in Europa, Asia si Africa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si