Corpul Irinei Nozdrovska a fost gasit luni, intr-un rau, in apropiere de Kiev, in contextul in care aceasta avocata, in varsta de 38 de ani, era data disparuta de mai multe zile. Politia ucraineana a anuntat, intr-un comunicat, ca deschide o ancheta cu privire la o "crima cu premeditare".

Citeste si:
Bulgaria, cea mai saraca membra a Uniunii Europene, preia, de astazi, presedintia Consiliului UE

Acest asasinat a provocat reactii puternice pe retele de seocializare, unde au fost puse in circulatie indemnuri la manifestatii. Peste 100 de persoane s-au dus in fata sediului politiei regionale, scandand "Rusine!" si cerand sa se faca dreptate.

Este vorba despre o "sfidare la adresa statului si despre un test al capacitatii societatii de a-si proteja femeile care militeaza si de a asigura dreptatea" in general, a declarat, intr-un mesaj postat pe Twitter, ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Ambasada americana in Ucraina s-a declarat, tot pe Twitter," socata" de moartea activistei, indemnand la "traducerea in justitie" a celor vinovati.

"Vom face tot posibilul" pentru ca autorii sa fie arestati, a promis pe Facebook adjunctul sefului politiei nationale, Viaceslav Abroskin.

Irina Nozdrovska si-a consacrat ultimii doi ani impiedicarii eliberarii lui Dmitro Rososanski, care a ranit-o mortal pe sora sa intr-un accident rutier in 2015.

Condamnat la sapte ani de inchisoare in iunie, Rososanski, nepotul unui judecator, avea sanse mari sa fie amnistiat si eliberat, pana i-a fost respins apelul de catre Curtea de Apel de la Kiev, miercurea trecuta.

Aceasta respingere a fost obtinuta "in principal multumita" implicarii personale a avocatei, a anuntat intr-un comunicat grupul ucrainean pentru protectia drepturilor omului de la Harkov (KHPG), in contextul in care sistemul judiciar ucrainean este acuzat cu regularitate ca "iara" persoane apropiate unor oficiali de rang inalt.

Nozdrovska a primit "numeroase amenintari din partea acuzatului si familiei lui", a declarat deputatul ucrainean Mustafa Naiem.

Potrivit deputatului, la ultima audiere a procesului lui Rososanski, tatal acestuia i-a spus avocatei "vei sfarsi rau".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si