Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, pensiunea care a ars ca o torță în dimineața celei de-a doua zile de Crăciun, a contestat arestarea preventivă.

Bărbatul susține în continuare că focul ar fi fost pus de „o mână criminală”. Avocatul său a făcut o serie de declarații cu privire la pensiunea care a ars. 

Avocatul lui Cornel Dinicu, dezvăluiri despre Ferma Dacilor

Anchetatorii nu exclud pista unei mâini criminale, așa cum susține Cornel Dinicu. Avocatul său a dezvăluit care era, de fapt, scopul Fermei Dacilor. Se pare că pensiunea turistică nu era neapărat deschisă publicului, ci era un spațiu destinat familiei patronului.

Citește și: Fratele lui Cornel Dinicu, găsit mort pe o plajă din Spania. Familia afaceristului din Prahova, momente cumplite

„Clientul meu susține că această dramă nu avea cum să se întâmple decât în urma unei mâini criminale. A dat declarații în fața instanței de judecată și se va pune la dispoziția organelor de urmărire penală.

Noi suntem într-o fază incipientă a procesului penal. Unde s-a întâmplat această nenorocire era un spațiu privat, nu era un spațiu destinat activităților economice sau serviciilor turistice.

Este vorba despre un eveniment privat. Locul respectiv nu a avut și nu avea destinație turistică. Era un spațiu destinat doar familiei domnului Dinicu", a spus avocatul lui Cornel Dinicu pentru antena3.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Avocatul bărbatului susține că Cornel Dinicu a depus mai multe plângeri, „n sesizări”, cu privire la fluctuațiile de tensiune electrică care ar fi condus și la izbucnirea altor incendii în zona Fermei Dacilor.

„Cei de acolo se confruntau cu fluctuații de tensiune. A făcut o serie de diligențe. Chiar înainte de incident, a sunat pentru a lua legătura cu o firmă de specialitate care să asigure mentenanța, tocmai pentru a preveni aceste riscuri de incendii. Nici acest lucru nu a fost luat în calcul", a mai spus avocatul, conform sursei citate anterior.

ferma dacilor incendiu

Opt persoane au murit în incendiul de la Ferma Dacilor, în a doua zi de Crăciun.

[Sursa foto: arhivă]

Mărturia lui Cornel Dinicu în fața anchetatorilor

Deși Cornel Dinicu susține că cineva i-ar fi vrut răul atât lui, cât și familiei sale și că acel cineva a și pus focul, acea „mână criminală”, mărturiile sale nu coincid cu cele ale martorilor.

Cornel Dinicu le-a spus anchetatorilor că afacerea sa era sub control și că incendiul nu ar fi izbucnit de la suprasolicitarea rețelei de energie. El s-ar fi prezentat chiar și cu dovezi care să arate că el a făcut toate demersurile pentru obținerea autorizațiilor necesare.

„M-am culcat în Rai și m-am trezit în Iad. Nu sunt pericol public, am făcut demersuri să obțin autorizații, mi-au fost puse piedici din partea autorităților.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Exclud varianta ca incendiul să fi izbucnit în condițiile impuse de Parchet. Adevărul trebuie să iasă la iveală, nu pentru mine, ci pentru familiile supraveghetorilor”, a declarat, joi patronul Fermei Dacilor.

Citește și: Fratele lui Cornel Dinicu, găsit mort pe o plajă din Spania. Familia afaceristului din Prahova, momente cumplite

Un martor spune, pe de altă parte, că focul a plecat de la televizorul care se tot supraîncălzea.

„Consider că focul a plecat de la mansardă, mai exact din living-ul unde era televizorul. Știam că televizorul se încingea destul de des, iar un angajat al fermei le-a spus copiilor să închidă televizorul pentru a se mai răci”, a declarat un martor în fața anchetatorilor, conform sursei menționate anterior.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si