Ei au fost arestati preventiv in dosarul penal nr. 459/P/2017 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, procurorii declansand urmarirea penala cu privire la infractiunile de evaziune fiscala in forma continuata, constituirea unui grup infractional organizat, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si favorizarea faptuitorului, fapte prin care bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu suma de 3.785.988, 90 lei reprezentand TVA si impozit pe profit.

Preotul Gabriel Popa ar fi liderul gruparii specializate in evaziune fiscala in domeniul comertului cu articole textile, potrivit procurorilor. Alaturi de acesta a mai fost retinut si directorul de achizitii din RATB, dar si Constantin-Cosmin Coman.

Surse din Politie spuneau ca preotul ar fi cumparat, cu o parte din banii obtinuti din contrabanda, clopote pe care le-a donat Bisericii. Avocatii a doi dintre inculpati sustin insa ca ceea ce s-a intamplat in instanta a fost de-a dreptul hilar.

" Inculpatii nu au dorit sa dea nicio declaratie, beneficiind de acest drept ce nu poate fi interpretat in defavoarea acestora, fapt ce a scos din sarite organele judiciare. Procurorul de sedinta al Tribunalului Ilfov i-a solicitat judecatorului sa-i sanctioneze pentru acest comportament "neadecvat" si sa dea mandat de arestare preventiva "nu neaparat pentru ca nu au recunoscut fapta ci pentru ca ar fi trebuit sa-si exprime macar regretul", au declarat avocatii Raluca Pana si Stefan Bala pentru stirilekanald.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Inculpatii au contestat decizia iar Curtea de Apel urmeaza sa se pronunte definitiv.

Interesant este ca in urma cu doua zile, in aceeasi boxa a acuzatilor se afla un tanar cu propunere de arestare pentru vatamare corporala grava, acesta lovind o persoana cu lopata in cap. Persoana vatamata se afla in spital, tanarul recunoscand fapta si spunand ca a avut un atac de furie. Completul de judecata care a decis arestarea preventiva a preotului Gabriel Popa a respins propunerea de arestare in cazul tanarului, nefiind apreciat ca barbatul ar reprezenta un pericol pentru ordinea publica, fapt cel putin ciudat.

Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului si-a spus punctul de vedere printr-un comunicat de presa.

Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului a primit cu surprindere comunicatul Parchetului si asteapta cu nerabdare finalizarea dosarului in cauza, intrucat cei doi sunt cunoscuti ca persoane cu conduita morala corecta, ceea ce a si dus la hirotonirea lui Popa Gabriel ca preot misionar si la tunderea in monahism a maicii Duna Anisoara ”, se arata in comunicatul de presa.

Raluca Pana este avocata lui Constantin-Cosmin Coman

Stefan Bala este avocatul preotului Gabriel Popa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si