Drepturile femeilor încep să fie limitate de câtre marile state ale lumii. SUA au semnat o declarație, de ultim moment, cu un grup de aproximativ 30 de guverne.

Guvernul interzice avortul

Joi, 22 octombrie 2020, s-a semnat o declarație anti-avort cu un grup de aproximativ 30 de guverne în mare parte autoritare. „Declarația privind Consensul Geneva” solicită statelor să promoveze drepturile și sănătatea femeilor, dar nu și avortului, ca parte a campaniei administrației Trump.

În situația afectării intereselor aliaților tradiționali occidentali, SUA își dorește o abordare socială mai conservatoare, pentru realinierea politicii externe.

avortul interzis de guvern
30 de țări vor interzice avortul.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Olanda: O femeie a murit în urma reinfectării cu COVID-19. Specialiștii spun că pacienta a contractat 2 forme diferite ale virusului

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Grecia, o nouă măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Ce decizie au luat autoritățile?

„În 2019, aproximativ 25 de țări au semnat una sau mai multe declarații comune referitoare la acest subiect. Dorim ca mai multe țări să se alăture declarației în 2020 astfel încât prioritățile noastre comune multilaterale să fie concretizate”, se arăta într-un memorandum al Departamentului de Stat, citează „The Guardian”.

Țările care au semnat și ele acest acord sunt: Brazilia, Egipt, Indonezia și Uganda, Ungaria, Polonia (a cărei curte constituțională a interzis marți avortul, printr-o decizie controversată) Belarus, Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Unite Arabe, Irak, Sudan, Sudanul de sud și Libia.

Indicele Universității Georgetown enumeră majoritatea semnatarilor drept cele mai rele țări pentru viața femeilor.

„Reafirmă că nu există niciun drept internațional la avort și nici o obligație internațională din partea statelor de a finanța sau facilita avortul”, scrie

în declarația emisă. Chiar dacă Trump a lansat o campanie pentru a găsi recruți, lista susținătorilor consensului de la Geneva a crescut puțin în ultimul an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si