„În după-amiaza zilei de 11 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești s-au deplasat la un imobil din municipiul Pitești, despre care au rezultat indicii cu privire la posibila desfășurare de activități specifice de cazare şi îngrijire de persoane vârstnice, fără autorizație. Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, împreună cu reprezentanții mai multor instituții cu atribuţii de control, au fost identificate 6 persoane, toate cu domiciliul în imobilul în cauză, acestea fiind proprietara imobilului, de 56 de ani, precum şi alte cinci persoane, cu vârste cuprinse între 55 şi 88 de ani, printre care mama proprietarei imobilului, alte două

persoane, de 74 şi 78 de ani, puse sub interdicție prin hotărâre a instanței de judecată, pentru care tutorele stabilit este tot femeia de 56 de ani, precum şi alte două persoane, de 59 şi 55 de ani, ambele cu afecțiuni medicale, pentru care verificările continuă”, informează Poliția județeană Argeş.

Ce au anunțat autoritățile în acest caz

Cele două persoane cu vârste sub 60 de ani nu au legătură, nici de rudenie, nici de altă natură cu proprietara, aceasta declarând, în primă fază, că are grijă de ele pentru că i-ar fi fost încredințate de Direcția de Asistenţă Socială.

Citește și: Azilele groazei- caracatița corupției

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, poliţiştii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, conform art. 348 din Codul Penal. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite şi luarea măsurilor legale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Guvernul propune taxe noi. Băuturile răcoritoare care conțin zahăr se vor scumpi

Prefectul județului Argeş, Radu Perianu, a declarat că ancheta Poliţiei a început în urma unei sesizări. Radu Perianu a precizat, marţi seară, pentru News.ro, că de la declanșarea acțiunilor de control privind așezămintele sociale, autoritățile primesc numeroase reclamații pe acest subiect.

Citește și: Scandalul azilelor- niciun vinovat

„De când are loc acţiunea de control vin sesizări şi informații de la oameni, unele mai serioase, altele mai puţin. Noi le luăm în considerare şi facem verificări”, a declarat prefectul de Argeş.

Citește și: „Te leg cu mâinile la spate. Te injectez”. Chinurile la care erau supuși bătrânii cu dizabilități din centrele private din București, aflate prin stenograme


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si