Close sidebar
Close sidebar

Azilele groazei: O altă instituție clandestiă a fost descoperită în Baia Mare. Mai multe femei au fost salvate de autorități

Tot mai multe nereguli ies la suprafață în scandalul căminelor groazei. În Baia Mare, oamenii legii au identificat un alt azil care funcționa clandestin sub protecția unei fundații cumpărate de un italian, dar care nu avea forme legale. Organizația a precizat că furnizează servicii destinate tinerelor și femeilor care au fost expuse abuzurilor. O investigație a fost inițiată după ce una dintre cele patru femei găzduite de centrul cu pricina a solicitat asistență. Ca o primă reacție, autoritățile au hotărât închiderea azilului.

Alexandra Costea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Descoperirea a fost făcută vineri, 4 august 2023, la orele după-amiezii, moment în care clădirea care adăpostea centrul a fost vizitată pentru inspecție de către numeroși ofițeri de poliție și reprezentanți ai entităților publice din regiunea Maramureș. În sediul din Baia Mare, organizația clandestină găzduia patru femei aflate într-o situație familială complicată, notează jurnaliștii de la observatornews.ro.

Azilele groazei: O altă instituție clandestiă a fost descoperită în Baia Mare. Mai multe femei au fost salvate de autorități

[Sursa foto: observatornews.ro]

Toate instituţiile de control de la nivelul judeţului nostru s-au deplasat la locaţia identificată, în vederea clarificării şi verificării suspiciunilor”,  a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș, conform sursei citate.

Citește și: EXCLUSIV- ”Am pățit ceva”- Aplicația Ceasul bun ajută persoanele instituționalizate să raporteze un abuz. Miruna Muscan (Code for Romania): ”Scăpăm de procesul birocratic, cu dosare și cereri”

Întreaga operațiune ar fi fost inițiată după ce una dintre cele patru femei găzduite în clădire ar fi sunat la 112, cerând ajutor. Victima ar fi semnalat că a fost supusă unor acte de abuz chiar în spațiul centrului care se presupune că ar fi trebuit să o ajute să treacă peste abuzurile la care fusese

deja supusă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Am primit o sesizare telefonică de la reprezentanţii AJPIS, care s-au deplasat la sediul acestei fundaţii pentru a verifica. Nu ştiu. Un apel, probabil că au primit şi ei, în legătură cu ce se întâmplă acolo ”, a transmisdirectorul DGASPC Maramureș, Silviu Ungur, potrivit aceleiași surse.

Vecinii susțin că din curtea centrului se auzeau adesea certuri, scandaluri și bătăi

Centrul, care se afla sub conducerea unui italian, furniza asistență pentru fete și femei care au fost supuse abuzurilor.

Potrivit unor informații, mai multe persoane au mărturisit că din perimetrul organizației se puteau auzi frecvent certuri și incidente violente. Persoana care a solicitat intervenția autorităților a fost deja transferată în altă locație. 

Era vorba despre o persoană adultă, care nu făcea obiectul monitorizării DGASPC, ci, din partea Direcţiei Sociale din cadrul Primăriei Baia Mare”,  a precizat Silviu Ungur.

Citește și: Povestea unei îngrijitoare care a ajuns patroană de pensiune în Maldive. Femeia de 51 de ani se bucură de un adevărat succes. „Sunt fericită cu 800 euro pe lună”

Reprezentanţii instituţiilor de control au constatat, la faţa locului, că această fundaţie nu deţine licenţă şi acreditare din partea Ministerului Muncii, aşa cum prevede legea. Şi au dispus închiderea activităţii până la intrarea în legalitate”,  a completat Dan Bucă.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Investigația este în curs și viitoarele acțiuni vor fi decise în urma prezentării raportului de evaluare de către comisia de control.

În Baia Mare, un alt centru de adăpost a fost închis în primele zile ale lunii iulie, după ce autoritățile au dezvăluit că acesta era gestionat de o companie acreditată pentru furnizarea de servicii de astrologie și spiritism.

Citește și: Un nou azil din București ar funcționa ilegal, deși pe hârtie era închis temporar. Oamenii legii fac verificări

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI