Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Azomureș va relua parțial producția de îngrășăminte, după 4 luni în care activitatea a fost oprită

Combinatul chimic Azomureş anunţă că reia parţial producţia de îngrăşăminte la începutul lunii mai, după patru luni, şi precizează că aprovizionarea cu gaze naturale rămâne dificilă, cu niveluri de preţ care duc la costuri ridicate pentru îngrăşăminte.

Andreea Albu,

Azomureș va relua parțial producția de îngrășăminte, după 4 luni în care activitatea a fost oprită

[Sursa foto: News.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cel mai important producător de îngrăşăminte utilizate de agricultura şi industria românească, a anunțat marți că va relua producția de îngrășăminte și de produse pentru industrie de la începutul lunii mai.  

Azomureș a atras atenția privind o criză a îngrășămintelor și a alimentelor

Azomureş împreună cu Fertilizers Europe au atras atenţia UE şi Guvernului României că şocul energetic ar putea duce la o criză a îngrăşămintelor şi a alimentelor.

În special în contextul restricţiilor exporturilor ucrainene şi ruseşti prin Marea Neagră, experţii estimează că 30% din exporturile mondiale de cereale sunt direct afectate şi acest lucru are un efect sporit în lipsa îngrăşămintelor.

Citeste si: Volodomir Zelenski și Vladimir Putin s-ar putea întâlni în zilele următoare

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

La începutul lunii aprilie, Comisia Europeană a intervenit pentru a încerca să prevină această criză alimentară, stabilind un cadru legal în care statele membre pot sprijini companiile esenţiale pentru agricultură.

Citeste si: Nicolae Ciucă, declarații după vizita în Ucraina. "România caută surse alternative la gazul rusesc"

Guvernul României nu a stabilit încă nimic concret, dar Ministerele Energiei, Economiei și Agriculturii lucrează la un pachet de ajutor similar celor din Germania sau Polonia.

Va funcționa la capacitate redusă

Aprovizionarea cu gaze naturale rămâne dificilă, cu niveluri de preț care duc la costuri ridicate pentru îngrășăminte, chiar și cu ajutorul Guvernului, a anunțat conducerea Azomureș.

Citeste si: Ce ar putea păți statele NATO care furnizează arme Ucrainei

Prin urmare, până la confirmarea pachetului de subvenții, combinatul va funcționa sub capacitatea normală de producție.

Citeste si: Ziua Muncii. Cum sărbătoreau românii 1 Mai Muncitoresc în perioada comunistă

Azomureş este cel mai important producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România. Azomureş furnizează şi materii prime (Uree şi Melamină) pentru mai multe obiective industriale din România. Producţia anuală este de 1,6 milioane de tone de îngrăşăminte, aproximativ 75% din producţie fiind destinată fermelor româneşti.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI