La nivelul intregii tari, 24% dintre candidatii care au participat la sesiunea de toamna a Bacalaureatului au promovat examenul, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), Mirabela Amarandei.

MENCS a publicat, luni, rezultatele sesiunii de toamna a examenului de Bacalaureat, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestatiile pot fi depuse pana la ora 20.00. Dupa solutionarea acestora, rezultatele finale vor fi afisate in 1 septembrie.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a inceput in 16 august, cu probele orale si de competente. Pentru sustinerea examenului s-au inscris 42.261 de candidati, dintre care 27.848 au absolvit liceul in acest an, iar 14.413 sunt din promotiile anterioare.

In prima sesiune a examenului de Bacalaurat au fost declarati respinsi 41.037 de candidati, din toate promotiile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Absolventii de liceu promoveaza examenul de Bacalaureat daca indeplinesc, cumulativ, mai multe conditii:

- au sustinut toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale si au obtinut unul dintre nivelurile de competenta- experimentat, avansat sau mediu;

- au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea;

- au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire. Aceasta reprezinta media generala a candidatului la examenul de Bacalaureat.

Bacalaureatul poate fi sustinut fara taxa de cel mult doua ori. Candidatii care se prezinta la examen pentru a treia oara cel putin au platit o suma stabilita diferentiat, in functie de numarul probelor la care se prezinta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si