Instituțiile abilitate din domeniul învățământului vor elabora și aproba, în termen de 5 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al ordinului de ministru, o procedură de desfășurare în condiții de siguranță a sesiunilor de pregătire a examenelor pentru clasele a VII-a și a XII-a.

Citeste si: Vom putea merge la mare după 15 mai? Ce se va scrie în declarație

Potrivit Ordinului comun semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie, inspectoratele şcolare transmit Direcţiilor de sănătate publică cu cel puţin o săptămână înainte perioada de desfăşurare a activităţilor

la care participă elevii în unităţile de învăţământ preuniversitar, precum şi intervalul orar, potrivit Agerpres.

Inspectoratele școlare vor avea obligația să verifice respectarea de către unitățile/instituțiile de învățământ a normelor instituite de autorități.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ordinul prevede că inspectoratele şcolare colaborează cu DSP în vederea instituirii măsurilor de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor în unităţile/instituţiile de învăţământ, prin triaj epidemiologic zilnic (măsurarea temperaturii) realizat de către un medic sau asistent medical în fiecare unitate de învăţământ.

Citeste si: Decizie fără precedent luată în Senat! Au fost 91 de voturi „pentru” şi 43 „împotrivă”

Intrarea în școală

De asemenea, la intrarea în unitatea de învăţământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic şi a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depăşească 37 grade) de către cadrul medical care va asigura asistenţa medicală pe întreaga durată a desfăşurării activităţilor.

„În situaţia în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învăţământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului şi conduitei de tratament”, mai prevede Ordinul.

Protecția elevilor și profesorilor

Vor fi asigurate, la intrarea în unitatea de învățământ, materioale și echipamente de protecție (covoraşe dezinfectate, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini), iar unitatea va asigura săpun, prosoape de hârtie și dispensere cu dezinfectant.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Bucureștenii vor fi supuși la două tipuri de testare. Anunțul primarului general

„Elevii, personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic vor purta mască de protecţie pe toată durata activităţilor şi îşi vor igieniza regulat mâinile cu substanţe dezinfectante sau săpun”, prevede ordinul.

Cât timp vor petrece elevii la școală

Activitățile în sălile de curs se vor desfășura cu maximum 10 elevi, aflați la o distanță de aproximativ 2 metri unul de celălalt. În perioada 2-12 iunie, perioada de activitate în sala de curs nu va depăși trei ore pentru elevii de liceu și două pentru elevii de gimnaziu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si