BAC 2021 sesiunea august- septembrie. Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 a început, astăzi, cu proba la limba română și continuă marți, 17 august 2021, cu proba obligatorie a profilului.

BAC 2021 sesiunea august- septembrie. Marți elevii susțin proba obligatorie a profilului

Candidații vor susține proba obligatorie al profilului la matematică sau istorie, în funcție de profilul liceului absolvit de elevii de clasa a XII-a.

Așadar, participanții la examenul de bacalaureat 2021 care nu au promovat examenul în vară sau care nu au putut susține probele vor putea susține examenul în sesiunea de toamnă.

Sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat a început luni, 16 august 2021, cu proba la limba română și continuă marți cu proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Elevii înscriși în sesiunea de toamnă a examenului de BAC 2021 trebuie să știe că vor avea de respectat aceleași reguli care s-au aplicat și în sesiunea de vară a examenului.

BAC 2021 sesiunea august - septembrie. Marți elevii susțin proba obligatorie a profilului
BAC 2021 sesiunea august - septembrie. Marți elevii susțin proba obligatorie a profilului[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Subiecte Română BAC 2021 sesiunea august- septembrie. Surpriză de proporții pentru elevi. Bareme de corectare

Proba obligatorie a profilului va începe la ora 09:00. Însă, accesul elevilor în sălile de examen se va face până la ora 8:30. Și în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 vor fi respectate toate regulile ce țin de igienă, astfel încât să fie redus la minimum riscul de infectare cu noul coronavirus, având în vedere că pandemia de COVID-19 nu a ajuns la final în România.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Totodată, pentru rezolvarea subiectelor, elevii vor avea voie să folosească doar stilou sau pix de coloare albastră, iar pentru proba la matematică li se va permite să facă și desene.

Candidații care vor susține examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă trebuie să stie faptul că orice tentativă de a copia va fi pedepsită aspru. Elevii nu au voie să comunice între ei și nici să aibă asupra lor materiale ajutătoare.

Cei care vor fi prinși in momentul in care tind sa faca o frauda, vor fi eliminați din sala de examen, lucrarea le va fi notată cu 1 și nu vor mai avea dreptul de a susține examenul de BAC timp de 2 sesiuni.

Astfel, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

BAC 2021 sesiunea august - septembrie. Marți elevii susțin proba obligatorie a profilului
BAC 2021 sesiunea august - septembrie. Marți elevii susțin proba obligatorie a profilului[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Subiecte Matematică BAC 2021 sesiunea august- septembrie: Barem de corectare

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2021.

Calendar BAC 2021- Sesiunea de toamnă

19- 26 iulie 2021- Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
16 august 2021- Limba și literatura română- proba E.a)- proba scrisă
17 august 2021- Proba obligatorie a profilului- proba E.c)- proba scrisă
18 august 2021- Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)- proba scrisă
19 august 2021- Limba și literatura maternă- proba E.b)-
proba scrisă
31 august 2021- Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
1- 3 septembrie 2021- Rezolvarea contestațiilor
3 septembrie 2021- Afișarea rezultatelor finale la BAC 2021

Citeste si: Barem de corectare română BAC 2021 toamnă. Calculează ce notă vei lua


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si