BAC 2021. Unde găsești modele de subiecte la Matematică
BAC 2021. Unde găsești modele de subiecte la Matematică. Examenele naționale de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a au loc și anul acesta în condiții speciale, impuse de pandemie, dar autoritățile din Educație promit că va fi respectat calendarul și că simulările de BAC vor avea loc în format fizic.
BAC 2021. Unde găsești modele de subiecte la Matematică. Ministerul Educației a publicat pe site-ul EDU.ro modele de subiecte pentru probele scrise de la examenele naționale, inclusiv pentru Bacalaureatul 2021. Cei interesați de modelele de subiecte pentru matematică le pot vedea aici .
BAC 2021. Acolo unde găsești modelele de subiecte la Matematică, adică pe site-ul EDU.ro, la pagina indicată aici (trebuie să dai click pe Matematică și se deschide folderul-arhiva) sunt disponibile și Baremele de corectare. Subiectele sunt atât pentru liceele de mate-info, cât și
pentru cele tehnologice, cu profil pedagogic sau pentru colegiile naționale.
În sesiunea iunie- iulie 2021 a examenului de Bacalaureat 2021, probele scrise încep pe 28 iunie, iar rezultatele finale vor fi anunţate pe 9 iulie.
BAC 2021. Examenele se vor organiza la data stabilită, în format fizic
BAC 2021. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, în urmă cu zece zile, că tematica pentru examenele naţionale ar putea fi adaptată, subliniind că se doreşte ca acestea să fie organizate la aceeaşi dată, în format fizic.
BAC 2021. "Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic. Ele trebuie să se deruleze. Tematica ar putea fi adaptată", a declarat Cîmpeanu pe ata de 9 ianuarie.
Simulare BAC 2021. Examenele vor avea loc în perioada martie-aprilie
BAC 2021. Simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 va avea loc anul acesta, după ce în urmă cu un an simulările au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19.
Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat pentru Edupedu.ro că propunerea acceptată de Minister a fost ca simulările să aibă loc în perioada martie-aprilie, pentru clasele a VIII-a și a XII-a.
BAC 2021. Organizarea simulărilor examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 de către elevii de clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, cu subiect unic național, este cerută oficial de Federația Asociațiilor de Părinți ministrului
Educației. Înainte cu o zi ca Sorin Cîmpeanu să se întâlnească cu sindicatele, asociațiile de studenți, elevi, părinți și rectori, Federația Asociațiilor de Părinți a făcut publică lista de solicitări cu care se va prezenta la discuții.
Reguli stricte pentru elevi
Examenul național de Bacalaureat 2021 se va desfăşura în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat- 2011 (aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr.
4.799/2010), şi cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.453/31.08.2020.
Anul trecut, rata finală de promovare înregistrată în sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor depuse în etapa specială, este de 64.5%, a anunţat Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC). Rata a rămas nemodificată după soluţionarea contestaţiilor din etapa specială.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
Calendar BAC 2021 sesiunea iunie- iulie:
31 mai- 4 iunie 2021- înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
4 iunie 2021- încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
14- 16 iunie 2021- evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română- proba A
16- 17 iunie 2021- evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă- proba B
18- 23 iunie 2021- evaluarea competenţelor digitale- proba D
23- 25 iunie 2021- evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională- proba C
28 iunie 2021- Limba şi literatura română- proba E.a)- proba scrisă
29 iunie 2021- Proba obligatorie a profilului- proba E.c)- proba scrisă
30 iunie 2021- Proba la alegere a profilului şi specializării- proba E.d)- proba scrisă
1 iulie 2021- Limba şi literatura maternă- proba E.b)- proba scrisă
5 iulie 2021- afişarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12,00- 18,00
În ceea ce priveşte sesiunea de toamnă, potrivit calendarului pentru BAC 2021, probele scrise încep pe 16 august, iar rezultatele finale se comunică pe 3 septembrie.