BAC 2022 sesiunea de toamnă. Pe 16 august, Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea toamnă a debutat cu proba scrisă la Română. 

UPDATE ora 15:00. Subiectele și baremul la BAC 2022 sesiunea de toamnă/ august- septembrie sunt disponibile pe subiecte.edu.ro/2022/bacalaureat/Subiecte_si_bareme/

UPDATE ore 12:00. Printre subiectele pe care elevii le-au primit la Română BAC 2022 sesiunea de toamnă se numără: poezia lui Mihai Eminescu, un text argumentativ privind anumite evenimente din viața elevilor.

„A picat poezia lui Mihai Eminescu și am scris despre Luceafărul. La alt subiect am avut un text argumentativ în care să spunem dacă anumite evenimente din viața noastră ne dau anumite idei. A fost totul ok, cred că voi trece cu brio”, a declarat o absolventă pentru ziarulunirea.ro.

La subiectul al III-lea, elevii au avut de realizat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, care aparține marelui poet Mihai Eminescu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

În această sesiune s-au înscris aproape 35.000 de candidați. Din acest total, 22.586 de candidați sunt din promoția anului 2022, iar 12.237 de candidați vin din promoțiile anterioare. 

Candidații înscriși pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului sunt cei care nu au participat, din diverse motive, la sesiunea de vară, dar și cei care nu au promovat examenul din vară sau au rămas corigenți.

BAC 2022 sesiunea de toamnă română

BAC 2022 sesiunea de toamnă: Iată subiectele la Română!

Subiecte Română: sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022 va începe cu susținerea probelor scrise, urmate de probele de verificare a competențelor.

Potrivit calendarului oficial, pe 16 august va avea loc proba scrisă la Limba și literatura Română. Pe 17 august, candidații vor susține proba scrisă obligatorie a profilului: mai exact matematică sau istorie.

Joi și vineri, respectiv 18 și 19 august, sunt programate ultimele două examene. Este vorba de proba la alegere în funcție de profilul absolvit și proba scrisă la limba și literatura maternă.

Citeste si: VIDEO| Bacalaureatul de toamnă 2022 începe astăzi, cu proba scrisă la Limba și literatura română

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"- radioimpuls.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Subiectele de la proba de astăzi vor fi afișate după încheierea timpului alocat pentru rezolvare, pe site-ul oficial al Ministerului Educației,  Edu.ro.  Candidații au la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor. 

Cei care participă la sesiunea de toamnă a Examenului Național de Bacalaureat vor avea acces în sălile de examen până la ora 8:30, urmând ca examenul să înceapă la ora 9:00. 

Modele de subiecte și baremul de corectare pentru toate materiile, pentru examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea toamnă pot fi găsite accesând site-ul-   subiecte.edu.ro/2022/bacalaureat/modeledesubiecte.

BAC 2022 sesiunea de toamnă română

BAC 2022 sesiunea de toamnă: Iată subiectele la Română!

Calendar BAC 2022: sesiunea toamnă

Potrivit calendarului de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, candidații vor începe cu probele scrise, iar mai apoi, după ce le termină, vor da probele orale.

  • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august 2022: Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2022: Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale
  • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00).

Citeste si: Bacalaureat 2022. Câți elevi s-au înscris la sesiunea de toamnă care începe mâine, 16 august


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si