BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă: Pe ce dată încep examenele scrise? Calendar

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă Pentru a doua sesiune de bacalaureat, înscrierea candidaţilor se face conform calendarului examenului. Primul examen va avea loc pe data de 16 august, la Limba și literatura română (scris).

Citește și: BAC 2023 sesiunea din august/ sesiunea de toamnă. Anunț important despre înscriere! Lista actelor necesare!

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă Pentru elevii de clasa a XII-a/a XIII-a, care susţin examene de corigenţă, se va stabili, în graficul corigenţelor, o zi specială de înscriere pentru sesiunea a doua de bacalaureat.

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă- Calendarul examenelor

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă  - Cea de-a doua sesiune de examen din acest an se va desfăşura în perioada 7- 29 august, fiind precedată de etapa de înscriere (17- 24 iulie). 

17 – 24 iulie 2023: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
7 – 11 august 2023: Echivalarea competențelor de comunicare în limba română și într-o limbă străină, și a competențelor digitale. Regulile de echivalare a probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, publicate de Ministerul Educației.


16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor
29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă. Examenul național de bacalaureat 2023 sesiunea august- septembrie se va desfăşura în conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.242/2022 și ale Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat- 2011 (aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.799/2010).

Lista de sfaturi pentru elevii care dau examenul de BAC în 2023 poate fi văzută pe site-ul EDU.ro.

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă.  Rata de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie/ iulie a crescut cu 2,2% după soluţionarea contestaţiilor, ajungând la 75%, a informat Ministerul Educaţiei la începutul lunii iulie 2023.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă. Astfel, din totalul celor 125.352 de candidaţi prezenţi (111.253 din promoţia curentă+ 14.099 din promoţiile anterioare) au promovat 89.555 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 4.449 din promoţiile anterioare.

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă- Ce trebuie să știi despre examene scrise

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă Accesul candidaţilor în centrul de examen este permis începând de la ora 7:30, până la ora 8:30.
• La intrarea în centrul de examen, candidații trebuie să se legitimeze cu actul de identitate.
• Candidaţii care dețin materiale/obiecte interzise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora, unde vor primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate.
• Examenul va începe la ora 9.00.
• Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor.
• Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Națională de Bacalaureat- 2023, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

BAC sesiunea august-septembrie 2023 

BAC sesiunea august-septembrie 2023 

Ce obiecte sunt interzise la BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă  

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă  - Se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.
• Se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.
• Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

BAC 2023 sesiunea august/ sesiunea de toamnă. Ce trebuie să știi despre contestații

• Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat, cu respectarea Regulamentului general privind protecţia datelor personale, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.
• Candidaţii care depun/transmit prin mijloace electronice contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă de faptul că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
• Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si