”Bacalaureatul românesc este fix o toceală și ceva ce trebuie să înveți ”ca la carte”, în timp ce bacalaureatul american este ceva ce îți testează, cumva, inteligența și atenția”, spunea Ioana Turcescu, avându-l alături de ea pe tatăl ei, deputat și membruu în Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților, Robert Turcescu.

Citeste si: Bacalaureat 2019. Ce note a luat Daniela Crudu la BAC

Citeste si: Bacalaureat 2019! Fiica lui Robert Turcescu trage un semnal de alarmă! Ioana spune lucrurilor pe nume: ”Bacalaureatul românesc este fix o toceală”

Citeste si: Robert Turcescu, în lacrimi. Jurnalistul a dat vestea tristă în urmă cu puţin timp

Mai mult decât atât, Ioana Turcescu, dovedind că, în ciuda vârstei, știe ce înseamnă să facă o analiză, i-a făcut o serie de recomandări explicite tatălui său, acesta având, evident, măcar în teorie, posibilitatea de a schimba ceva în sistemul de învățământ românesc.

 

”Chiar trebuie să se înțeleagă, la un nivel mult mai înalt că modul în care este predat, modul în care este scris, modul în care se vine la ore, consecințele pe care trebuie să le suporte unii oameni nu sunt îndeajuns. Am ajuns într-un punct în care... Nu îmi dau seama cum încă trebuie să te înscrii pentru Bacalaureat, să îți tai tu pozele cu foarfeca, să le pui cu o agrafă și să le dai la secretariat.

Nu înțeleg cum te înscrii la Bacalaureat și de ce nu poți să o faci online. Dacă nu poți să ajungi într-o zi la școală, cu buletinul, cu copia după certificatul de naștere...Am rămas foater, foarte în urmă. Și modul în care sunt făcute lucrurile acum nu se pupă cu generația noastră. Un proiect acum a devenit copy/paste de pe Wikipedia, lumea nu mai verifică, lumea nu mai e interesată...
Trebuie să fim interesați, trebuie să vedem ce nu e bine. Trebuie să fie întrebați tinerii mai mult, trebuie ascultați mai mult. Nu suntem ascultați... Iar în momentul în care ne plângem... Suntem LENEși... Noi suntem ăia leneși, noi nu vrem o schimbare, dar, din contră, noi vrem să transmitem ideea asta... Dar trebuie să ne și asculte cineva
”, spunea Ioana Turcescu, în studioul știrilekanald.ro.

Bacalaureat 2019! Ioana și Robert Turcescu, împreună în studioul TV

 

Robert Turcescu a acceptat să ajungă în studioul TV al Kanal D, pentru stirilekanald.ro, alături de Ioana, fiica lui de 18 ani, absolventă a Liceului George Coșbuc din Capitală. ”Am mari emoții... Este pentru a doua oară când suntem într-un studio TV împreună, prima oară am făcut-o pe când Ioana avera vreo 5 ani”, explica Robert Turcescu. Mai mult, recunoaște el, ca orice părinte, este extrem de emoționat în această perioadă, dar nu din cauza Bacalaureat 2019, ci din cu totul și cu totul alte motive. ”Am plâns ca prostul în momentul absolvirii (Ioanei, n.red.). Am fost acolo, la liceu, în momentul acela. Eu nu am avut parte, în 1993, când am absolvit liceul, după o perioadă absolut nebună, după 1989... nu sudasem o echipă extraordinară în liceu.

Am văzut la ea însă o solidaritate extraordinară, a generației ei, am văzut cu câtă bucurie se întâlneau, și am simțit că pentru ea liceul a însemnat ceva foarte important.(...) Doar că, din păcate, pleacă toți... Pentru mine e un moment de șoc”, explică Robert Turcescu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul de desfăşurare a examenului național de Bacalaureat 2019

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 are loc luni, 3 iunie, și începe cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Potrivit calendarului aprobat de către ministru, proba va continua în data de 4 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este se desfășoară evaluarea competențelor digitale (proba D), în timp ce în perioada 12-13 iunie are loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

 

 

Bacalaureat 2019. Când încep probele scrise

Prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română se desfășoară luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă o urmează și are loc marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 3 iulie.

Ultima probă scrisă este susținută joi, 4 iulie, și reprezinră proba la alegere a profilului și specializării.

 

Bacalaureat 2019. Afișarea rezultatelor

Primelor rezultate se vor afișa pe data de 8 iulie (până la ora 12:00). Urmează depunerea contestațiilor (orele 12:00- 16:00), iar între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile. Afișarea rezultatelor finale este stabilită pentru data de 13 iulie. Rezultatele la Bacalaureat 2019 pot fi văzute pe edu.ro.

 

Bacalaureat 2019. A doua sesiune a examenului de BAC 2019 are următoarea structură:

15- 19 iulie: înscrierea candidaților

26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

21 august: limba si literatura română- proba Ea)- proba scrisă

22 august: limba si literatura maternă- proba Eb)- proba scrisă

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

23 august: proba obligatorie a profilului- proba Ec)- proba scrisă

26 august: proba la alegere a profilului și specializării- proba Ed)- proba scrisă

27 august- 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română- proba A

29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă- proba B

30 august- 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale- proba D

2 septembrie – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională- proba C

3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00- 16:00)

3 septembrie- 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor

7 septembrie: afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2019.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si