Close sidebar
Close sidebar

Bacalaureat 2019. Ce visuri au elevii care au luat 10 pe linie

Bacalaureat 2019. Au reusit performante la care altii doar viseaza! 4 ani de munca le-au adus rezultatul mult dorit: nota 10 la Bacalaureat! Dintre cei 177 de liceeni din intreaga tara cu nota maxima, 32 sunt din Capitala. Iar povestile lor sunt departe de imaginea tocilarilor pe care ii vedem doar printre carti.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Daria este unul dintre elevii care si-a ales deja unde vrea sa studieze. Va merge la Universitatea Cambridge. Cei de acolo i-au pus insa o conditie. Sa obtina cel putin nota 9,80 la bacalaureat.

Iar in cei 4 ani de liceu, ea a studiat in special matematica si fizica, dar nu a neglijat nici celelalte materii.

Daria: Mi se pare ca daca o persoana stie sa isi organizeze timpul foarte bine, nu este nevoie sa faca niciun fel de sacrificiu ca sa obtina nota 10.

Si ea a obtinut-o. A iesit sefa de promotie. In iarna, tanara a sustinut mai multe examene in urma carora a fost acceptata la universitatea britanica iar acum ea asteapta cu nerabdare sa inceapa acolo studiile alese. Vrea sa ajunga cercetator.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Daria nu este singura de la Liceul Mihai Viteazu care a obtinut nota 10. Aceiasi performanta a obtinut-o si Mihnea. Baiatul aspira la o cariera militara. Saptamana viitoare candideaza pentru un loc la Academia Tehnica Militara.

Citeste si: BACALAUREAT 2019. Elevă care nu a luat BAC-ul: „Urmatorul an scolar pun gene, coafez, tund!”

Reusita celor doi liceeni nu este deloc surprinzatoare pentru profesorii lor.

Povestile de 10 ale celor doi tineri sunt insa in cotrast cu cei care nu au reusit sa treaca de examenul maturitatii. Sunt licee intregi unde niciun elev nu a obtinut nota de trecere. De exemplu, Liceul „Anghel Saligny” din Braila.

Georgian Catalin crede totusi ca merita mai mult, chiar daca nota la limba romana l-a tras in jos.

La matematica, tanarul a luat putin peste 6, iar la biologie la fel. Spera ca, dupa contestatie, sa obtina media 6.

Bacalaureat 2019. Inainte de contestatii, doar doi elevi din 3 au reusit sa obtina nota de trecere la bacalaureat. Judetul Ilfov a avut cele mai slabe rezultate, iar, la polul opus, se afla Clujul, cu cea mai buna performanta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI