Potrivit MEC, a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august- 5 septembrie.

Înscrierile încep luni, 13 iulie şi se încheie, vineri, 24 iulie.

Documentele-tip de înscriere- completate şi semnate- pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24- 27 august, astfel:

• 24 august: Limba şi literatura română- E.a)
• 25 august: proba obligatorie a profilului- E.c)
• 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării- E.d)
• 27 august: Limba şi literatura maternă- proba E.b)

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Rezultatele finale ale primei sesiuni a Bacalaureatului, incluzând etapa specială, au fost publicate duminică.

Rata finală de promovare înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a fost de 64.5%. 307 elevi au terminat examenul cu media 10.00.

Calendar Bacalaureat 2020, sesiunea august-septembrie

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit  metodologiei specifice.

Afişarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00- 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor- RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate în 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si