Bacalaureat 2021, la start. Mai puțini elevi înscriși decât anul trecut. Ce subiecte au căzut la Limba şi literatura română
Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Anul acesta, doar 77% dintre elevii care au terminat în acest an liceul s-au înscris la examenul de bacalaureat, procentul fiind mai mic decât cel de 83%, câţi s-au înscris la examen din promoţia anului 2019-2020.
Bacalaureat 2021. Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.
Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.EDU.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12,00).
Criza sanitară- explicația pentru numărul mic de elevi înscriși la Bacalaureat 2021
Bacalaureat 2021. Cum explică ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, numărul mai mic de elevi înscriși anul acesta la examenul de Bacalaureat: „Cauzele sunt în mod clar generate de această criză sanitară, în care elevii s-au îndepărtat de şcoală, au rupt pentru o lungă
perioadă de timp contactul cu şcoala, după care au avut dificultăţi în a relua acest contact şi a se înscrie pentru examenul de Bacalaureat”.
Ministrul Educației: Subiectele, adaptate la specificul acestui an
Bacalaureat 2021. Ministrul Educației afirmă că programa şi subiectele au fost adaptate situaţiei create în sistemul de educaţie de anul de pandemie.
„Avem o flexibilizare în sensul adaptării programei de examen la specificul acestui an şcolar. În fiecare dimineaţă dinaintea examenului vor fi extrase, apoi verificate şi reverificate subiectele, apoi baremul de corectură, pentru a face tot posibilul în vederea unei promovări cât mai ridicate, fără să coborâm, subliniez, fără să coborâm gradul de dificultate a subiectelor, dar insistând pe formularea clară a acestor subiecte care să fie adecvate pregătirii elevilor pentru examen", a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenţie telefonică duminică seară, la Digi 24, potrivit News.ro.
Sorin Cîmpeanu: Nu accept formulări de tip capcană
Bacalaureat 2021. Ministrul a precizat că nu acceptă sub nicio formă formulări de tip capcană care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, acesta fiind gradul de dificultate impus pentru orice examen naţional.
Bacalaureat 2021. "Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor. Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învăţământ. Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din educaţie, profesorii în ultimă instanţă, dar nicidecum elevii, nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susţin examenul de bacalaureat”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.
Bacalaureat 2021. Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidaţi.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale, după contestații, vor fi făcute publice în data de 9 iulie.