Bacalaureat 2021. Peste 133.000 de absolvenţi de liceu erau aşteptaţi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, care începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Citeste si: Subiecte Română BAC 2021 şi barem de corectare. Ce a picat la subiectul III?

Bacalaureat 2021. Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.EDU.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12,00).

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre Evaluarea Națională și despre examenul de Bacalaureat

Subiectele de azi de la Limba și Literatura Română (profilul Real):

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Criza sanitară- explicația pentru numărul mic de elevi înscriși la Bacalaureat 2021

Bacalaureat 2021. Cum explică ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, numărul mai mic de elevi înscriși anul acesta la examenul de Bacalaureat: „Cauzele sunt în mod clar generate de această criză sanitară, în care elevii s-au îndepărtat de şcoală, au rupt pentru o lungă perioadă de timp contactul cu şcoala, după care au avut dificultăţi în a relua acest contact şi a se înscrie pentru examenul de Bacalaureat”.

Citeste si: Programa pentru Bacalaureat 2021 la Matematică

Ministrul Educației: Subiectele, adaptate la specificul acestui an

Bacalaureat 2021. Ministrul Educației afirmă că programa şi subiectele au fost adaptate situaţiei create în sistemul de educaţie de anul de pandemie.

„Avem o flexibilizare în sensul adaptării programei de examen la specificul acestui an şcolar. În fiecare dimineaţă dinaintea examenului vor fi extrase, apoi verificate şi reverificate subiectele, apoi baremul de corectură, pentru a face tot posibilul în vederea unei promovări cât mai ridicate, fără să coborâm, subliniez,

fără să coborâm gradul de dificultate a subiectelor, dar insistând pe formularea clară a acestor subiecte care să fie adecvate pregătirii elevilor pentru examen", a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenţie telefonică duminică seară, la Digi 24, potrivit News.ro. 

Citeste si: Astăzi încep înscrierile la BAC 2021. Cum se procedează și când au loc probele din prima sesiune 

Sorin Cîmpeanu: Nu accept formulări de tip capcană 

Bacalaureat 2021. Ministrul a precizat că nu acceptă sub nicio formă formulări de tip capcană care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, acesta fiind gradul de dificultate impus pentru orice examen naţional.

Citeste si: Subiecte BAC 2021 Română EDU.ro. Surpriză mare pentru elevii de clasa a XII-a!

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Bacalaureat 2021. "Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor. Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învăţământ. Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din educaţie, profesorii în ultimă instanţă, dar nicidecum elevii, nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susţin examenul de bacalaureat”,

a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Programa pentru Bacalaureat 2021 la Psihologie

Când se afișează rezultatele la BAC 2021

Bacalaureat 2021. Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidaţi.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale, după contestații, vor fi făcute publice în data de 9 iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si