Bacalaureat de toamnă 2022. Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de bacalaureat (sesiunea august- septembrie), informează Ministerul Educaţiei.

UPDATE: Aici puteți consulta subiectele și baremele

Citeste si: BAC 2022 toamnă: Subiecte şi Barem la Geografie, Chimie, Fizică şi Biologie

Bacalaureat de toamnă 2022. Candidații care s-au înscris pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului sunt cei care nu au participat, din diverse motive, la sesiunea de vară, dar și cei care nu au promovat examenul

din vară sau au rămas corigenți. 

Bacalaureat de toamnă 2022. Joi, 18 august are avea loc  proba la alegere a profilului sau specializării,  după ce miercuri, pe 17 august, absolvenții au susținut examenul la proba obligatorie, matematică sau istorie.

Bacalaureat de toamnă 2022. Cum decurg probele scrise la Bacalaureat

Examenul începe la ora 09:00 şi se va încheia la 12:00. Subiectele vor fi disponibile imediat după terminarea probelor scrise la alegere: Geografie, Chimie, Fizică şi Biologie -BAC 2022 toamnă sesiunea august- septembrie 2022.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Baremul de corectare pentru aceste discipline va fi publicat pe EDU.ro în jurul orei 15:00.

Citeste si:  Bacalaureat 2022. Câți elevi s-au înscris la sesiunea de toamnă care începe mâine, 16 august

"Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene vor utiliza numai creion negru.

La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen", a informat ministerul.

Bacalaureat de toamnă 2022. Când se afișează rezultatele

În zilele de 18 și pe 19 august se vor susține celelalte două examene la probele scrise, la proba la alegere a profilului și specializării și la Limba și literatura maternă.

Probele din Bacalaureatul de toamnă se desfăşoară în 138 de centre de examen, după următorul calendar:

- 16 august- Limba şi literatura română- proba E. a- proba scrisă;
- 17 august- Proba obligatorie a profilului- proba E. c- proba scrisă;
- 18 august- Proba la alegere a profilului şi specializării- proba E. d- proba scrisă;
- 19 august- Limba şi literatura maternă- proba E. b- proba scrisă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00- 18.00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic.

bacalaureat 2022

Bacalaureat de toamna 2022. Rezultatele vor fi afișate miercuri, 31 august

[Sursa foto: Twitter]

Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si