Pe 22 iunie aproximativ 15.000 de elevi din clasa a XII-a se vor întoarce la școală pentru a susține examenul de Bacalaureat.

În acest sens, Ministerul Educației a prezentat un set de reguli pe care instituțiile de învățământ le vor respecta, în contextul pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Modificări în școli, înaintea examenelor naționale. Ce se va întâmpla de la toamnă în toate școlile din România

Întregului personal al unității i se va măsura temperatura la intrarea în școală. Nici elevii nu vor fi scutiți de măsurarea temperaturii, ca apoi să fie conduși de un cadru didactic până în sala de clasă.

Măsuri pentru elevi

„Elevilor li se va lua temperatura, apoi vor parcurge un culoar bine definit, vor avea covoraşe cu dezinfectant, vor pătrunde în unitatea de învăţământ în care se va realiza igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului, plus aerisirea”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Elevii care se vor prezenta pentru susținerea examenului de Bacalauret vor purta măști de protecție, își vor igieniza mâinile cu dezinfectat. Totodată, vor fi impuse distanțarea socială, verificarea temperaturii și spăarea mâinilor timp de 20 de secunde cu apă și săpun.

Citeste si: Evaluare Națională 2020. Calendarul complet al probelor

Deși mai multe voci au susținut pe perioada pandemiei anularea Bacalaureatului ministrul Educației a anunțat că s-a stabilit susținerea examenelor.

„Sunt voci care susţin acest lucru şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin că nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale. Am primit, la minister, numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la evaluarea naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care vor susţine evaluarea naţională sunt avantajaţi, nu pe baza mediilor din 5-8, dar ca să răspundem categoric trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor”, a explicat Anisie.

Noutatea examenelor naționale 2020

Ministrul Educației a declarat că Evaluarea Națională va începe pe data de 15 iunie, iar cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea în acest an vor fi examenele de certificare a competențelor profesionale.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: BAC 2020. Schimbare de ultim moment pentru elevi: nu vor mai susține aceste probe

„Decizia este deja luată, şi anume că examenul de Evaluare naţională începe pe data de 15 iunie şi cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competenţelor profesionale. Este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 şi 5, conform cadrului naţional al calificărilor. Pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor”, a spus Monica Anisie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si