Prima proba scrisa, la Limba Romana, va avea loc pe 20 august. In urmatoarea zi, pe 21 august va fi desfasurata evaluarea scrisa la Limba Materna, iar pe 22 august va avea loc proba obligatorie a profilului (Matematica pentru Real si Istorie pentru Uman). Ultima evaluare scrisa va fi sustinuta pe 23 august la proba la alegere a profilului (Fizica, Chimie, Informatica sau Biologie pentru Profilul Real, respectiv Geografie sau stiinte Socio-Umane pentru Profilul Uman).

Probele orale vor fi sustinute dupa cum urmeaza: 24 si 27 august – competentele lingvistice in Limba Romana, 28 august – competentele lingvistice in Limba Materna, 29 si 30 august – competentele digitale, 30-31 august – competentele lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Si Bacalaureatul tomana 2018 se va desfasura dupa reguli stricte.

Toate salile de examen vor fi dotate cu camere functionale de supraveghere video si audio. Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen, dupa incheierea probei scrise.

In cazul in care, la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda ori in cazul in care exista sesizari privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru inregistrarile din toate salile de examen mentionate, din centrul respectiv.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa introduca in salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii avand obligatia de a lasa obiectele mentionate in sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat in acest scop.

Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.

Candidatii care incalca regulile mentionate sunt eliminati din examen, indiferent daca materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Incalcarea regulilor va fi considerata tentativa de frauda, iar candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati „eliminati din examen”, fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor doua sesiuni la care candidatii „eliminati din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fara luarea in considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

sursa: a1.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si