In perioada 17- 28 octombrie, reprezentantii Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din mai multe judete, intre care Timis, Buzau, Constanta, Suceava, Bistrita-Nasaud, Covasna, Bacau, Vaslui, Cluj, Vâlcea, Alba, Galati sau Vrancea, au facut mai multe controale si au prelevat si analizat 114 probe de produse din carne- carcasa de oaie, carcasa de vaca, carne tocata de vita, mici din porc si vita, pulpa de vita, cârnati, burger de vita, pastrama de carne de vitel, pulpa de oaie, cârnti de vita si oaie, dar si de lapte si produse din lapte- cascaval clasic, telemea de vaca, cascaval
Astfel, a fost depistata bacteria Escherichia Coli verotoxigena la sapte probe prelevate din carne porc si vita comercializata intr-un supermarket din Vâlcea; la o proba de pasta de mici de la o carmangerie din Teleorman; la o proba de cascaval de la un magazin alimentar tot Teleorman; la trei probe recoltate de pe suprafata unei carcase de oaie de la un abator din Bistrita-Nasaud, dar si la o proba prelevata de pe suprafata unei carcase de oaie de la un abator din Buzau.
”Ca urmare, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene au facut controale la unitatile in care s-au depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control”, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, citat de News.ro.
Potrivit raportului Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, in perioada 16 mai- 28 octombrie au fost analizate 1.193