Descoperirea vine după ce Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila a constatat o fluctuaţie a valorilor înregistrate pentru bacteria Clostridium Perfringens în apa brută captată din Dunăre, la Stația de Tratare Apă Potabilă Gropeni.

Citește și: Vaccinul antigripal ianuarie 2023. Unde îl poți face și cât costă?

Apa potabilă furnizată populației a întrunit și întrunește parametrii de potabilitate, neexistând nici un risc pentru sănătatea populației.

Operatorul unic Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a luat măsurile necesare pentru ca acest indicator Clostridium Perfringens să nu apară în apa potabilă.

Împreună cu specialiștii convocați la această ședință, au fost stabilite și principalele măsuri de strictă necesitate pentru informarea populației, transmise, tot în această seară, Unităților Administrativ Teritoriale riverane Fluviului Dunărea:

- evitarea consumului de apă brută din Fluviul Dunărea;

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- evitarea consumului de alimente în formă crudă dacă acestea au fost spălate în prealabil cu apă brută ce provine din Fluviul Dunărea;

- în cazul apariției simptomelor specifice- diaree (la 6 – 24 ore de la contaminare, dar cel mai adesea 8 – 12 ore), dureri abdominale, se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim ”,

a declarat prefectul judeţului Brăila.

Cât de periculoasă este bacteria Clostridium Perfringens

Clostridium Perfringens este o bacterie care produce toxine dăunătoare oamenilor. Astfel de toxine se regăsesc peste tot în mediul înconjurător.

Citește și: Șase sfaturi care te vor proteja de o epidemie de gripă. Gripa este o afecțiune respiratorie contagioasă cauzată de virusul Influenza

Intoxicaţiile alimentare cu această bacterie sunt destul de comune şi adesea confundate cu gripa de 24 de ore.

Oamenii încep să se simtă rău la cel mult 24 de ore după ingerarea bacteriei. Stările sunt asociate cu dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree.

Greaţa este și ea un simptom frecvent. Febra şi vărsăturile nu apar în mod normal, însă nu sunt excluse. Doar în cazuri extrem de rare se poate ajunge la deces. 

Până în acest moment, potrivit autorităţilor din Brăila, nu au fost raportate cazuri cu simptomatologie specifică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si