1. Un halat si produse cosmetice

Din bagajul tau nu trebuie sa lipseasca un pieptan sau o perie de par, sampon, periuta si pasta de dinti, deodorant, balsam de buze, elastice de par, servetele umede. In privinta garderobei, un set de pijamale si un halat de casa sunt esentiale. Vei petrece cateva zile in maternitate si este important sa te simti confortabil. Daca porti ochelari sau lentile de contact, nu le uita acasa!

2. Haine confortabile

Daca urmeaza sa alaptezi in maternitate si nu vrei sa stai in pijamale, pune in bagaj un sutien special pentru alaptare, un top moale din bumbac si pantaloni lejeri. Este bine sa alegi haine inchise la culoare, fiindca exista riscul sa le patezi. Daca nasti in apa, pune in bagaj si o bustiera de sport sau sutienul de la costumul de baie.

3. Papuci 

Slapii sunt cei mai indicati pentru perioada din maternitate, fiindca ai nevoie de papuci confortabili si usor de purtat. Pentru reintoarcerea acasa, se recomanda tot papucii, de tipul crocs sau flip-flop, pentru ca vei avea picioarele umflate si este putin probabil sa te simti confortabil in pantofi.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai consumați scorțișoară dacă suferiți de aceste boli!

4. Lichide cu electroliti

Ia cu tine un bidon de apa reutilizabil, ca sa te poti hidrata permanent. Este indicat sa consumi bauturi cu electroliti sau apa de cocos, pentru ca dupa nastere trebuie sa-ti refaci stocul de minerale.

5. Un cablu de incarcare lung

Paturile de spital nu sunt intotdeauna aproape de prize, astfel ca, daca ai telefonul la incarcat, un cablu lung te poate scuti de drumuri si miscari inutile, care sunt contraindicate atunci cand tocmai ai nascut.

Cu siguranta, vei dori sa ai bateria functionala mereu, ca sa primesti mesaje de felicitare si sa faci fotografii puiului tau.

6. Prosoape si perna

Daca vrei să dormi relaxata, este recomandat sa-ti aduci o perna (poate fi o perna de voiaj) cu tine. Vei avea nevoie de odihna, dupa nastere. In plus, prosoapele de spital s-ar putea sa nu-ti fie pe plac, asa ca include si un prosop sau doua in bagajul de maternitate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Medicii au anunțat-o că va avea gemeni. Descoperirea șoc după ce a născut: Era un copil cu două capete. Imagini șocante!

7. Scutece pentru adulti

Dupa nastere, s-ar putea sa ai episoade de incontinenta urinara, astfel ca scutecele pentru adulti devin utile si te ajuta sa te simti mai relaxata.

8. O scoica auto

Atunci cand va veni momentul sa plecati din maternitate, bebelusul trebuie sa stea cat mai confortabil. O scoica auto ajustabila este solutia cea mai potrivita pentru transportul cu masina. O astfel de scoica se poate atasa atat la scaunul auto, cat si la aproape orice tip de carucior. Astfel, bebelusul tau nu va fi deranjat.  Atentie, este absolut obligatoriu sa transporti copilasul intr-un scaun de masina, pentru siguranta lui. 

9. Hainute pentru bebelus

Pune in bagaj cateva hainute de dimensiuni diferite, pentru ca bebe poate fi mai mare decat te asteptai. Alege haine de nou-nascuti sau imbracaminte pentru varsta 0-3 luni. Nu uita de caciulita, sosete sau alte accesorii, in functie de anotimp.

10. Snackuri

Dupa nastere, pot aparea pofte pentru ceva dulce sau sarat. Pune in bagaj cateva pungute cu alune, covrigei sau bomboane de ciocolata, fructe uscate sau batoane proteice. Discuta cu medicul inainte, ca sa te asiguri ca este permis sa mananci alimentele respective.

Impacheteaza aceste obiecte din timp, ca sa ai totul pregatit, indiferent cand se produce nasterea. Tine la indemana datele de contact ale medicului care a urmarit sarcina ca sa-l dai asistentelor de la spitalul unde vei naste, daca intri in travaliu inainte de termen. Odata pregatit bagajul, relaxeaza-te si bucura-te de ultimele saptamani de sarcina. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si