"Vă spun cu sinceritate că fotografiile din Hiroshima distrusă îmi reamintesc de Bahmut. Nu mai există nimic în viaţă, toate clădirile sunt distruse(...), o distrugere absolută şi totală", a declarat Volodimir Zelenski în conferinţa de presă de duminică, la finalul summit-ului G7 din Japonia.

Citește și: Rusia susţine că un nor radioactiv se îndreaptă spre Europa. Care este pericolul pentru români

Atacul asupra oraşului Bahmut, în mare parte distrus a fost condus de trupele de mercenari ale Grupului Wagner.

Citește și: Războiul dintre Rusia și Ucraina. Rușii sunt conștienți de pierderile zilnice ale soldaților în luptă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Liderul mercenarilor, Evgheni Prigojin, a anunţat în cursul zilei că trupele sale i-au alungat în cele din urmă pe ucraineni din ultimul punct de rezistenţă din oraş. Ulterior, Kievul a infirmat afirmaţiile lui Prigojin.

Volodimir Zelenski: Oraşul Bahmut "nu este ocupat"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, la finalul summitului G7, că trupele ruseşti se află în Bahmut, dar oraşul "nu este ocupat", a doua zi după ce Moscova a revendicat cucerirea completă a oraşului, relatează AFP.



"Astăzi, ei sunt în Bahmut. Bahmut nu este ocupat de Rusia astăzi", a spus Zelenski într-o conferinţă de presă de la finalul summitului G7 din Hiroshima, după o primă serie de declaraţii ambigue înainte de întâlnirea cu Joe Biden, mai devreme, duminică.

"Nu pot să împărtăşesc cu voi opiniile tactice ale militarilor noştri. Cel mai dificil ar fi să existe o eroare tactică la Bahmut şi ca oamenii noştri să fie încercuiţi", a adăugat Zelenski.

Viceministrul ucrainean al apărării, Ganna Maliar, a dat asigurări anterior că trupele de la Kiev controlează încă "anumite instalaţii industriale şi infrastructuri" în oraş şi că au "încercuit parţial" Bahmut datorită unui recent avans pe flancurile de nord şi de sud. 

Potrivit Agerpres, preşedintele ucrainean a comparat distrugerile provocate de luptele de la Bahmut cu cele cauzate de bomba atomică de la Hiroshima, în 1945.

Vladimir Putin i-a felcitat pe mercenarii de la Wagner

Vladimir Putin a felicitat duminică forța de mercenari Wagner și armata rusă pentru cucerirea orașului Bahmut din estul Ucrainei, folosind numele localității din epoca sovietică, Artyomovsk, transmite Reuters.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: Explozie devastatoare într-o benzinărie din Pantelimon. Un tânăr de 26 de ani a murit pe loc

Într-o declarație publicată pe site-ul Kremlinului, Putin a spus că bătălia- cea mai lungă și sângeroasă din cele 15 luni de război- s-a încheiat cu o victorie rusă și că toți cei care s-au remarcat în ea de partea Moscovei vor primi distincții de stat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si