Pe 31 mai 1935, la Maglavit (județul Dolj), Petrache Lupu (27 ani), un cioban mut și aproape surd, a avut prima viziune, susținând că l-a văzut pe Dumnezeu, care i-a vorbit într-un crâng cu sălcii, sfătuindu-l să se ducă și să le transmită oamenilor să se roage mai mult și să evite păcatele. Viziunea s-a repetat în următoarele două zile de vineri, mai ales că Petrache nu spusese nimănui prima dată despre întâmplarea trăită.

Șocați de faptul că acum ciobanul putea să vorbească clar, deși fusese respins la recrutare, ca inapt pe caz de boală, autoritățile și preoții îl încurajează pe cioban să-și spună povestea, cazul devenind în scurt timp fenomen național. Luni bune, Petrache Lupu a predicat zilnic în fața zecilor de mii de oameni veniți în pelerinaj din toate colturile tarii, regele Carol al II-lea insistând să îi boteze copilul, pe Mihai, acesta fiind în zilele noastre ultimul urmaș în viață al celui considerat un sfânt.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În prezent, Mihai Lupu, fiul lui Petrache Lupu, are 82 de ani și este foarte bolnav, fiind sub tratament chiar la soția primarului din Maglavit, medicul localității. Acum câțiva ani, nea Mihai a povestit pentru WOWbiz.ro cum a decurs întâlnirea cu Gigi Becali, ctitor al mânăstirii din Maglavit, și cât de dezamăgit a fost de un gest deplasat al latifundiarului.

  "Baiat bun Gigi, dar neserios.

A venit la mine la poarta, l-am poftit in casa, iar el a vazut cateva fotografii foarte rare cu tata, din perioada minunilor de la noi, pe care mi le-a luat de pe perete! Mi-a zis ca-mi da 5 oi pe ele si un toiag din ala de cioban, dar cine-a mai vazut ceva de la el?!",  ne-a povestit atunci băiatul lui Petrache Lupu, ciobanul care susținea că l-a văzut pe Dumnezeu acum aproape 84 de ani. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si