Baiț pentru friptura de miel. Iată cea mai simplă rețetă pentru a prepara baițul pentru friptura de miel!

Rețetă baiț pentru friptura de miel

Baiț pentru friptura de miel. Cum se marinează corect carnea de miel pentru Paște?

Baiț pentru friptura de miel. Cum se marinează corect carnea de miel pentru Paște?

Ingrediente pentru baiț

Carne de miel Jumătate de miel- 3 kg

O jumătate de ied

Ingrediente

Ulei de floarea soarelui- aprox. 200 ml

Vin alb- 0.5 l

Vin roșu- 0.5 l

Rozmarin proaspăt sau uscat- 2 legături

Cimbru uscat- 2 lingurițe

Ceapă verde- 3 legături

Usturoi verde- 2 legături

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Foi de dafin- 5 foi

Citește și: Ouă umplute pentru Paște 2023. Sunt savuroase și ușor de pregătit pentru aperitivul din ziua de sărbătoare

Piper boabe- 2 linguri

Piper macinat- 3 lingurițe

Sare- aprox. 3 linguri

Mod de preparare baiț pentru friptură de miel

Baiț pentru friptura de miel. Cum se marinează corect carnea de miel pentru Paște?

Baiț pentru friptura de miel. Cum se marinează corect carnea de miel pentru Paște?

Primul pas este acela în care tocăm ceapa și usturoiul.

Adăugăm rozmarin și punem și restul condimentelor în bol. Le amestecăm pe toate ulterior.

Următorul pas este acela de a separa pulpele de restul cărnii. Vom tăia pielițele mai groase. Acestea dau o savoare gustoasă preparatului. Vom spăla bine pulpele și apoi facem crestături cu ajutorul cuțitului, pentru a le umple cu arome și pentru a da voie vinului să pătrundă în carne.

Vom pune pulpele de miel într-un vas mai mare și umplem apoi golurile din crestătura acestora.

Le umplem cu boabe de piper, iar apoi cu condimentele pregătite. După ce aromatizăm carnea, aceasta va avea o aromă foarte puternică.

Se adaugă ulterior ingredientele lichide: ulei, vin alb, roșu. Vom amesteca totul și acoperim vasul cu o folie. Punem carnea la frigider, iar după două zile întoarcem carnea, pentru a fi aromată pe toate părțile. Se poate ține la baiț minim trei zile.

După cele două-trei zile în care carnea stă la baiț, o vom scoate și o introducem în cuptor. 

Poftă bună!

Citește și: Rețete de pască pentru masa de Paște 2023. Delicioase și ușor de preparate

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si