Baiț pentru friptura de miel. Cum se marinează corect carnea de miel pentru Paște?
Baiț pentru friptura de miel. Friptura de miel este nelipsită de pe mesele românilor de Paște. Totuși, pentru a avea un gust delicios este necesar să fie lăsate în baiț câteva zile. Iată cum se prepară corect baițul pentru friptură!
Primul pas este acela în care tocăm ceapa și usturoiul.
Adăugăm rozmarin și punem și restul condimentelor în bol. Le amestecăm pe toate ulterior.
Următorul pas este acela de a separa pulpele de restul cărnii. Vom tăia pielițele mai groase. Acestea dau o savoare gustoasă preparatului. Vom spăla bine pulpele și apoi facem crestături cu ajutorul cuțitului, pentru a le umple cu arome și pentru a da voie vinului să pătrundă în carne.
Vom pune pulpele de miel într-un vas mai mare și umplem apoi golurile din crestătura acestora.
Le umplem cu boabe de piper, iar apoi cu condimentele pregătite. După ce aromatizăm carnea, aceasta va avea o aromă foarte puternică.
Se adaugă ulterior ingredientele lichide: ulei, vin alb, roșu. Vom amesteca totul și acoperim vasul cu o folie. Punem carnea la frigider, iar după două zile întoarcem carnea, pentru a fi aromată pe toate părțile. Se poate ține la baiț minim trei zile.
După cele două-trei zile în care carnea stă la baiț, o vom scoate și o introducem în cuptor.