Baiț pentru miel. Cum se marinează corect friptura de miel de Paște
În fiecare an, de Paște, românii obișnuiesc să consume carne de miel. Carnea de miel pe masa de Paște este o tradiție la români. Friptura de miel este un adevărat deliciu, fiind foarte aromată și fragedă, mai ales dacă este și marinată.
Mai întâi trebuie ca ceapa și usturoiul să fie tocate, punem rozmarinul și adaugam toate celelalte condimente, într-un bol și le amestecăm.
Apoi vom separa pulpele de restul cărnii, asta dacă avem jumătate de miel sau ied, astfel tăiem pielițele mai groase, deoarece aceasta dă o savoare excelenta preparatului. Spălam bine pulpele și apoi facem crestături folosind vârful cuțitului, pentru a le umple cu arome și pentru a permite vinului pe care il vom adauga ulterior, să pătrunda bine în carne.
Apoi adăugați ingredientele lichide, adică uleiul, vinul alb și roșu sau dacă doriți puteți înlocui cu bere. După aceea, amestecăm totul și acoperim vasul în care se află carnea cu o folie și punem la frigider, iar după două zile putem întoarce carnea, pentru a fi aromată pe toate părțile.
Puteți ține carnea de miel la baiț, minim 3 zile.
În final, în ziua de Paște, vom pune carnea de miel cu zeama în care a fost marinată, la cuptor pentru aproximativ 3. Un mic secret ar fi ca în primele 2 ore de coacere, tava să fie acoperită cu folie de aluminiu pentru frăgezimea cărnii, iar mai apoi, scoatem folia și lăsăm carnea să se rumenească.