Balena care s-a rătăcit în Sena a fost eutanasiată în timpul operațiunii de salvare către oceanul Atlantic. Mamiferul nu a mai putut să respire, starea sa de sănătate s-a înrăutățit brusc, așa că veterinarii au hotărât să-l eutanasieze.

Balena rătăcită pe Sena a murit. Cum a ajuns acolo mamiferul

Citeste si: O balenă a fost văzută în apele râului Sena, din Paris. Nimeni nu înţelege cum a ajuns specimenul beluga în Franţa

Balena beluga de patru metri, o specie care este protejată, trăiește de obicei în apele arctice mult mai reci, a rămas blocată în râu, la nord-vest de Paris, timp de o săptămână.

Cum s-a desfășurat operațiunea de salvare

Mai bine de 10 veterinari așteptau pe o barjă pentru a trata animalul, după ce a fost ridicată din apă într-un fel de hamac construit special pentru acesta. Mai bine de 80 de persoane au fost implicate în operațiunea de salvare a balenei, inclusiv scafandri și echipaje de poliție.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ultima încercare de a salva balena beluga din Sena înainte să moară de foame

Balena rătăcită pe Sena a murit. Cum a ajuns acolo mamiferul

Echipa de salvare a avut nevoie de aproape șase ore pentru a ridica din apă balena bolnavă, care cântărea peste 800 de kilograme, și a o pune pe o barjă. Salvatorii au mutat-o apoi într-un camion frigorific, cu care o vor transporta pe coastă.

Ei vor încerca apoi să trateze animalul timp de câteva zile, înainte de a-l elibera în larg.

„Este o operațiune de salvare lungă, foarte tehnică, care a necesitat multe abilități”, a transmis Isabelle Dorliat-Pouzet, secretar general al prefecturii Eure.

Cum a ajuns balena în apele râului Sena

Balena din specia beluga, care a ajuns inexplicabil în apele râului Sena săptămâna trecută, a parcurs înot aproape jumătate din distanța până la Paris. Mamiferul a fost închis în ecluza unei nave, unde a primit un cocktail de vitamine în weekend, dar a refuzat hrana, au transmis reprezentanții organizației Sea Shepherd France, potrivit sursei citate.

Citeste si: Un scafandru a fost înghițit de o balenă, dar a reușit să scape. Ce a simțit acesta

Oficialii francezi nu știu care este motivul pentru care balena s-a îndepărtat atât de mult de habitatul său natural, în tot timpul de la descoperirea acesteia existând îngrijorări serioase cu privire la șansele sale de supraviețuire în apele calde ale Senei.

Citeste si: VIDEO| O fetiță de doi ani din Iași a murit după ce a fost lăsată nesupravegheată în cadă. Descoperiri șocante ale medicilor: ce avea micuța pe corp


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si