Domnul din imagine e inginer si lucreaza la Compania de Apa Bals, notificata de catre cei de la DSP ca, de 30 de ani, livreaza apa nepotabila intregului oras.

Nici cu directorul nu am reusit sa stam de vorba, asa ca am plecat la primarie, unde, luat la intrebari, vicele ne da un raspuns naucitor: „Credeti ca in 30 de ani nu ni se aducea la cunostinta daca exista un astfel de caz?”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Asadar, e limpede faptul ca, desi la robinete continua sa curga apa otravita, acest lucru nu pare sa miste nicio autoritate.

Despre pericolul real ne vorbesc chiar medicii, care trag un semnal de alarma.

Tocmai din cauza cantitatii mari de nitrati si de nitriti, cetatenii, care platesc apa de la robinet ca fiind potabila, sunt sfatuiti sa nu o foloseasca. Teoretic. Pentru ca practic... pare sa nu dea nimeni doi bani pe necazul lor.

 „Pentru nitriti oncentratia nu trebuie sa depaseasca 0,5, iar in acest caz cat depaseste. In acest caz sunt depasiri de peste 20%”, a declarat Gabriela Gogiu, purator de cuvant DSP Olt.

Trei decenii s-au scurs de cand apa care curge la robinetele din Bals e contaminata. In loc sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemei, autoritatile au fost mereu preocupate de altfel de investitii.

Ultima dintre ele, celebrele statui intoarse cu spatele, achizitionate de catre Primarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si