O gură de aer proaspăt într-o perioadă nu doar încărcată emoțional, ci și financiar. Asta reprezintă pentru familiile cu nou-născuți ajutorul de 2.000 de lei, primit sub formă de tichete. Programul e menit să se adreseze tuturor copiilor, nu doar celor nevoiași. E implementat cu succes în București și în alte orașe din țară.

Citește și: Ajutor financiar de 500 lei, pentru elevi. Părinții pot completa cererea pentru tichetele educaționale până pe data de 26 octombrie

„Sunt foarte multe familii care nu au și la început nu te ajută nimeni cu cheltuielile și sunt foarte scumpe, și scutecele și absolut orice. Dacă nu ai, orice ajutor ample și și absolut e binevenit.”

„sunt multe de cumpărat și ar trebui să nu se facă diferența, toată lumea trăiește în România, toți muncim după aceeași legislație, să zic așa codul muncii, adică de ce nu.”

Mămicile din Constanța nu beneficiază de ajutorul financiar

La Constanța, însă, unde se nasc anual în jur de 5.000 de copii, autoritățile locale nu vor acest proiect. Piedicile sunt pur birocratice, spune Costin Răsăuțeanu, care se luptă de mult timp pentru ca proiectul să devină realitate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Costin Răsăuțeanu, inițiatorul proiectului: „Din păcate, la aproape un an de zile de când a fost aprobat programul „Bebet Trusou”, sprijin financiar pentru nou-născuți, nici în ziua de astăzi el nu este implementat. Prefectura a ales să atace acest proiect în instanță blocând astfel șansa nou-născuților din Constanța de a primi acest sprijin financiar.”

Prefectul susține că nu există cadru legal.

Silviu Coșa, prefectul Constanței: „Hotărârile emise de Consiliul Local Constanța nu aveau la bază o lege care să le confere dreptul să aloce fonduri în acest scop. De altfel, legea prevede că autoritățile locale nu pot angaja cheltuieli dacă nu au în spate o bază legală.”

În schimb, la Brașov, de exemplu, la fel ca în alte 7 orașe din țară s-a putut...

La început, valoarea voucherelor pentru nou-născuți era de 1.500 de lei

Programul „trusou pentru nou-născuți” a fost implementat cu succes încă din 2019. Mămicile care aduceau pe lume bebeluși primeau un pachet cu produse pentru cei mici, în valoare de 1.500 de lei. Autoritățile locale au modificat conceptul și au decis să ofere vouchere cu care pot să cumpere tot ce e necesar. Valoarea ajutorului a ajuns la 2.000 de lei, iar în acest an peste 1.000 de familii au primit aceste tichete.

Flavia Boghiu, viceprimar Brașov: „Acesta este un program de stimulare a natalității, de aceea el se oferă tuturor familiilor care au domiciliul în municipiul Brașov cu condiția de a-l avea de mai mult de un an de zile.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ajutorul se acordă o singură dată, sub forma unui voucher, iar beneficiarii trebuie să depună la primărie o cerere și câteva documente.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si