"Cine crede el ca sunt? O marioneta in mana americanilor? Sunt un preşedinte al unui stat suveran şi am încetat de mult timp să fim o colonie, nu am alt stăpân în afara poporului filipinez. Trebuie să fii respectuos. Nu doar să împroşti cu întrebări şi comunicate. Fiu de târfă, am să te înjur!" este declaratia presedintelui filipimnez, Rodrigo Duterte.
Ulterior acestei declaratii, Casa Alba a anuntat ca intalnirea intre cei doi presedinti nu va mai avea loc, Barack Obama urmand sa se intalneasca cu Park Geun-Hye, presedintele Coreei de Sud, anunta CNN.

"Cine crede el ca sunt? O marioneta in mana americanilor? Sunt un preşedinte al unui stat suveran şi am încetat de mult timp să fim o colonie, nu am alt stăpân în afara poporului filipinez. Fiu de târfă, am să te înjur!" este declaratia presedintelui filipimnez, Rodrigo Duterte.

Ulterior acestei declaratii, Casa Alba a anuntat ca intalnirea dintre cei doi presedinti nu va mai avea loc, Barack Obama urmand sa se intalneasca cu Park Geun-Hye, presedintele Coreei de Sud, scrie CNN.
Controversatul presedinte al Filipinelor, Rodrigo Duterte in varsta de 71 de ani a ajuns la putere in luna mai in urma unei controversate campanii, plina de scandaluri si vulgaritate. Odata numit presedinte, el a inceput sa aduca o serie de insulte ambasadorului SUA in Filipine a ameninţat că va retrage ţara de la ONU şi că va rupe relaţiile cu Washingtonul şi Canberra.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

El a fost criticat dur de ONU şi Departamentul de Stat american după ce şi-a îndemnat concetăţenii să ucidă toxicomani şi dealeri, într-o campanie cu obiectivul de a eradica flagelul drogurilor în această ţară. Peste 2.400 de persoane au fost ucise- până la 30 iunie- de poliţie, în cadrul unor operaţiuni antidrog, şi de presupuşi justiţiari, potrivit unor date oficiale publicate duminică. Duterte este cunoscut

deja pentru declaraţii ofensatoare la adresa criticilor săi sau altor persoane pe care nu le place. Într-o ţară în care 80% din locuitorii sunt catolici fervenţi, el l-a catalogat pe Papă drept "fiu de târfă" pentru că a provocat ambuteiaje în timpul unei vizite în arhipelag. El le-a adresat aceeaşi insultă ambasadorului american la Manila Philip Goldberg şi secretarului general al ONU Ban Ki-moon, scrie ziarul Adevarul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si