Obama a vorbit pe această temă la un eveniment privat organizat în Singapore. El a spus că femeile nu sunt perfecte, dar că sunt „indiscutabil mai bune” decât bărbaţii, relatează BBC.

În plus, este de părere că cele mai multe probleme în lume vin de la oamenii în vârstă, majoritatea bărbaţi, care ţin la poziţiile de putere.

Obama a mai spus că, în perioada mandatelor sale de preşedinte (2009- 2017), s-a gândit cum ar arăta lumea dacă ar fi condusă de femei.

„Vreau să ştiţi: nu sunteţi perfecte, dar ce vreau să vă spun este că, fără doar şi poate, sunteţi mai bune ca noi (bărbaţii). Sunt absolut convins că dacă pentru doi ani fiecare naţiune ar fi fost condusă de femei, aţi fi văzut o îmbunătăţire semnificativă în aproape tot... standarde de viaţă şi venituri”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Suceava: Un tânăr a murit în urma unui cumplit accident.

Citeste si: O epavă a unui vas roman descoperită în estul Mării Mediterane, considerată cea mai mare de acest fel găsită vreodată în zonă

Întrebat dacă ia în considerare o revenire în politică, el a răspuns: „Dacă priviţi lumea şi problemele, de obicei, oamenii în vârstă- de regulă bărbaţii- nu se dau la o parte.

Este important pentru liderii politici să încerce să îşi amintească că se află acolo pentru o treabă, dar nu pe viaţă”.

Citeste si: Gabriel Fătu, făcut praf de prieteni după ce a avut un comentariu laudativ la adresa Gabrielei Firea: "Mi-ați luat piuitul”

Citeste si: Consilierul decedat al Vioricăi Dăncilă era putred de bogat! La 48 de ani, Florin Ciocănealea avea aproape 300.000 de euro în conturi şi câştiga lunar 6.800 de euro!

Din 2017, Barack Obama şi soţia lui, Michelle, au pus bazele unei fundaţii pentru îndrumarea tinerilor lideri. În urmă cu o săptămână, cuplul s-a aflat în Kuala Lumpur pentru un eveniment al Obama Foundation.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si