Un teleevanghelist celebru din Turcia, Adnan Otkar, căruia îi plăcea să se înconjoare de femei tinere, pe care le numea „pisicuţele” sale, a fost condamnat de un tribunal din Istanbul la 8.658 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală şi abuz de minori, relatează BBC.

În vârstă de 66 de ani, Adnan Oktar a avut propriul său canal de televiziune, A9 TV, prin intermediul căruia a ţinut predici religioase.

Citește și: Elena Udrea trăiește în condiții de lux la penitenciarul Târgșor

Oktar şi sute de adepţi ai săi au fost arestați în 2018, la domiciliul său, pentru o sumedenie de acuzații, printre care conducerea unei organizații criminale, infracțiuni fiscale, abuzuri sexuale şi infracțiuni ce intrau sub incidența legilor antiteroriste.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În timpul arestării sale, Oktar a declarat jurnaliştilor că acuzațiile aduse împotriva sa sunt „minciuni” şi „un joc al statului paralel britanic", un subiect despre care a vorbit frecvent în trecut.
Un adversar înverșunat al teoriei evoluției, el a scris o carte despre creaționism, „Atlasul creației”, în care susținea că teoria evoluției a lui Darwin se află la baza terorismului internațional. Deşi luată în derâdere pe scară largă, mai multe exemplare ale cărţii sale ar fi fost expediate, fără a fi solicitate, către universităţi şi biblioteci.

Oktar a fost judecat pentru faptele sale

Iniţial, Oktar a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare de 1.075 de ani, dar o curte de apel a dispus rejudecarea procesului, în care au fost implicaţi în total 215 inculpaţi. Zece dintre ei au primit, la rândul lor, pedepse cu 8.658 de ani de închisoare, ceilalţi au avut parte de pedepse mai scurte.

Citește și: Adrian Corduneanu a fost arestat preventiv. Ce acuzații i se aduc interlopului

În ianuarie 2021, Adnan Oktar a fost condamnat pentru 10 acuzaţii separate, printre care conducerea unei organizaţii criminale, implicare în spionaj politic şi militar, abuz sexual asupra minorilor, viol, şantaj şi tortură. De asemenea, a fost acuzat de presupuse legături cu clericul exilat Fethullah Gulen, pe care guvernul turc îl acuză că a pus la cale o lovitură de stat militară eşuată în 2016, în urma căreia 251 de persoane au fost ucise şi peste 2.000 rănite. O instanţă superioară a anulat apoi această hotărâre.

Citește și: VIDEO- Bărbatul care a răpit și violat două surori din Brașov a fost arestat preventiv. Cele două fete au fost scoase din familie

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Opiniile sale l-au făcut celebru atât în Turcia, cât şi în străinătate, fiind arestat de mai multe ori înainte de 2018 şi petrecând timp atât în închisoare, cât şi într-o unitate de psihiatrie de-a lungul anilor.

Citește și: Răsturnare de situație pentru Dani Mocanu! Planurile artistului cu privire la concertul din curtea vilei sale, încurcate în ultimul moment| EXCLUSIV


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si