Bărbatul a intrat în șoc anafilactic după o înţepătură de albină, transmite presa locală. Potrivit SMURD Iași, echipajul medical de urgență a găsit pacientul inconştient. În timpul mobilizării şi introducerii acestuia în ambulanţă pacientul a suferit un stop cardio respirator și nu a mai putut fi resuscitat.

Citeste si: A murit un cunoscut om de afaceri din România, după ce a fost înțepat de albine

Cum s-a petrecut incidentul din comuna Ion Neculce 

"La ora 10,35 a fost primită o solicitare din localitatea Buznea, comuna Ion Neculce, pentru un bărbat în vârstă de 40 de ani, aflat în şoc anafilactic după o înţepătură de insectă albină. La caz a mers o ambulanţă de tip C2, cu medic, de la substaţia Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Târgu Frumos, care a găsit pacientul inconştient", a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi. 

În timpul mobilizării şi introducerii acestuia în ambulanţă pacientul a suferit un stop cardio respirator.  "S-au început manevrele de resuscitare cardio respiratorie, însă din păcate pacientul nu a răspuns manevrelor", a precizat șefa UPU-Smurd Iași.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Potrivit medicilor de pe ambulanță, decesul a fost declarat la ora 11,50.

La caz a mers o ambulanţă de tip C2, cu medic, de la substaţia Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Târgu Frumos, care a găsit pacientul inconştient.[Sursa foto: BZI / Facebook]

Citeste si: Care este rolul viespilor în natură și când devin ele periculoase pentru om?

Șoc anafilactic după înțepături de albine

Medicii ieșeni susţine că înţepătura unei albine nu trebuie tratată cu indulgentă şi trebuie să fie tratată cât mai în serios, potrivit BZI.ro.

În urma unei înțepături de albină, organismul poate reacționa diferit de la o persoană la alta. Astfel, poate să nu aibă nicio reacție, cum este cazul persoanelor imunizate la astfel de înțepături sau poate să nu reacționeze deoarece a intrat pentru prima dată în contact cu acest venin.

La unele persoane, șocul anafilactic poate fi polimorf, precum prurit, eritem sau urticarie, edem la locul înțepăturii sau cu localizare la limbă și glotă, cu greutate consecutivă la înghițit și respirație. În plus, pot să pară fenomene de tip rinită și conjunctivită, criză de astm, palpitații, satre de amețeală sau vedere încețoșatî.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si