Întâmplarea a avut loc în anul 2018. Atunci Gonzalo a fost declarat decedat de trei medici, apoi el s-a trezit cu câteva ore înainte de propria autopsie. Pe atunci bărbatul avea 29 de ani.

Citeste si: Moartea suspectă a unui copil de 6 ani din județul Sibiu

Întâmplarea a avut loc într-o închisoare din Spania. Decesul omului a fost confirmat de trei medici diferiți.

Jimenez s-a trezit de unul singur, când deja se afla în morgă. Acest lucru a avut loc cu doar câteva ore înainte de propria sa autopsie, potrivit Science Alert.

Pe data de 7 ianuarie 2018, Jimenez fusese găsit în celula sa, fără semne vitale. El a fost transferat la morga unui spital. Doctorii care se aflau în morgă au fost uimiți atunci când au auzit că Jimenez respira de unul singur.

Caz uimitor în Spania

Individul era în închisoare în urma unei condamnări de jaf armat. El se afla în Penitenciarul Asturias Central, din nordul Spaniei.

Citeste si: Tinerii care au murit după ce au plonjat cu mașina în lac au filmat întreaga cursă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După ce a fost găsit leșinat într-un scaun din propria sa celulă, doi doctori au examinat corpul lui Jimenez. Aceștia erau de gardă în închisoare și au găsit dovezi pentru o altercație violentă.

Cadrele medicale nu au identificat semne vitale așa că l-au declarat mort pe Gonzalo. Medicul legist a ajuns și el la aceeași concluzie după ce l-a examinat. El a creat un al treilea raport de deces, similar cu primele două.

Bărbatul a atras atenția medicilor după ce a început să sforăie, deși era declarat mort. Corpul lui era ținut într-o cameră rece, pentru a fi conservat. Pielea lui Jimenez fusese marcată cu un bisturiu, pregătire obișnuită pentru autopsie.

Medicii legiști au auzit zgomote și și-au dat seama că Jimenez nu era mort. Acesta a fost transferat de urgență acompaniat de pază – cu o ambulanță, la un spital din apropiere. Acolo, Jimenez, un bărbat declarat decedat de 3 doctori, s-a recuperat.

Starea sa a devenit stabilă, dar doctorii nu au putut explica exact ce ar fi cauzat situația neobișnuită. Aceștia au, însă, unele teorii.

Bărbatul ar putea suferi de catalepsie

„Nu pot comenta despre ce s-a întâmplat la Institutul de Medicină Legală,” a declarat atunci un reprezentant al Penitenciarului. „Dar 3 doctori au văzut dovezi clinice ale decesului, așa că nu se știe exact când a avut loc acest lucru.”.

Citeste si: Mesajul sfâșietor al mamei lui Mario, băiețelul de cinci ani ucis de bunică în Anglia: „Te divinizez, inimioară curată și pură”

În ziua în care a fost găsit mort, bărbatul afirma că nu se simte bine. Nu se știe exact ce ar fi putut cauza starea sa neobișnuită. O femeie a înghețat în timpul nopții, dar a revenit la normal după ce s-a dezghețat.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Spaniolul ar fi putut suferi un episod de catalepsie, potrivit unor experți. În aceste situații, corpul intră într-o stare ce include rigiditate și pierderea senzațiilor.

Încă nu se știe ce l-a adus pe bărbat în acea stare. Gonzalo suferă de epilepsie și ia un tratament pentru această condiție. Potrivit familiei sale, bărbatului nu i-a fost ușor să urmeze tratamentul în timp ce s-a aflat în închisoare. E posibil ca această schimbare să fi dus la starea sa neobișnuită.

După ce a fost internat în spital, omul a început să vorbească după 24 de ore. Când s-a trezit complet, Gonzalo a cerut să-și vadă soția.

Citeste si: Detalii de ultim moment despre cazul Caracal! Ce s-a aflat abia acum despre Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si