Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Un bărbat a fost salvat cu elicopterul SMURD după ce a rămas pe munte

Un bărbat care a rămas în zona Văii Caraiman fără a mai putea înainta a fost recuperat de salvamontişti cu elicopterul, după o noapte pe munte. Echipat neadecvat, el s-a mişcat toată noaptea, fiind găsit în stare bună, cu o uşoară hipotermie.

Georgiana Balaban,

Un bărbat a fost salvat cu succes de elicopterul SMURD după ce a rămas blocat pe munte.

[Sursa foto: Salvamont Prahova]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un bărbat de 35 de ani  care a rămas în zona Văii Caraiman fără a mai putea înainta a fost recuperat de salvamontiștii din Prahova cu elicopterul, după o noapte petrecută pe munte. Deşi era echipat cu pantofi sport, pantaloni scurţi şi o bluză subțire, bărbatul s-a mișcat toată noaptea, fiind găsit vineri în stare bună, cu o ușoară hipotermie.

Citește și: Și-a pus viața în pericol și a salvat o altă viață! Un pompier din Mehedinți a scos un cățel din flăcările unui incendiu izbucnit la un bloc din Drobeta Turnu Severin

Salvamont Prahova a anunţat, vineri, că un bărbat de 35 de ani a sunat la 112, joi seară, relatând că este în imposibilitatea de a mai înainta, undeva în zona Văii Caraiman, astfel că trei salvatori montani de la Baza Salvamont Baba Mare au plecat în căutarea lui.

Ce au anunțat autoritățile

„Din cauza întunericului, zonei extrem de dificile, cu risc ridicat de avalanșă şi cum telefonul apelantului nu mai avea acumulatorul încărcat, după câteva ore de căutări, salvatorii montani s-au retras în bază, în jurul orei 2.00, fără să găsească locația acestuia”, au arătat salvamontiștii.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citește și: Copil în vârstă de 10 ani, accidentat pe pârtia de schi. Acesta a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgenţă Braşov

Vineri dimineață, a fost solicitat elicopterul de la POA Braşov.

Citește și: O mașină de pompieri aflată în misiune s-a răsturnat. Trei pompieri au fost răniți

„Din fericire, victima a fost identificată din elicopter şi a fost troliat un salvator montan la aceasta, extrăgând-o din zonă de abrupt. În afară de o uşoară hipotermie şi mai multe escoriaţii la membrele inferioare, persoana era într-o stare bună, dar a fost totuşi transportată la Spitalul Judeţean din Braşov, pentru evaluare medicală suplimentară.

Victima ne-a povestit că a vrut să facă o tură de antrenament, a urcat pe Valea Cerbului, apoi a luat-o pe Brana Caraimanului. La un moment dat nu a mai putut înainta şi a coborât pe sub brana, direct spre Valea Caraimanului. Era echipat în pantofi sport, pantaloni scurţi şi o bluză subțire. Fiind o fire sportivă, s-a mişcat toată noaptea şi a evitat să intre în şoc hipotermic, temperatura fiind negativă, noaptea trecută, la 1800 m altitudine”, au detaliat salvatorii.

Citește și: O tânără a căzut peste 100 de metri într-o prăpastie din Munții Bucegi. A fost la un pas să-și piardă viața

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI