Un episod petrecut în Brăila scoate în evidență un pericol la care se expun cei care frecventează casele de pariuri și cazinourile terestre. După ce a câștigat 150 de lei la păcănele, un tânăr a fost urmărit și tâlhărit. Arma folosită de tâlhar: amenințarea cu bătaia. După ce a luat banii, infractorul a returnat toată suma păgubitului, întrucât a fost înștiințat că acesta sunase la poliție.

Iată ce au constatat polițiștii, potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, preluat de presa locală:

„În jurul orei 14.30, R.A. a plecat de la domiciliu pe jos, fiind însoțit de nepotul său de 17 ani, cu scopul de a face curățenie în scările de bloc. În drumul său, acesta a intrat într-o sală de jocuri situată în Brăila pentru a se juca la aparate, nepotul rămânând să îl aștepte afară.

R.A. a intrat și s-a așezat la un aparat de jocuri aflat în vecinătatea unui alt aparat la care era chiar inculpatul B.S. La scurt timp, persoana vătămată a câștigat suma de 150 lei, fapt observat de inculpat. R.A. s-a ridicat de la aparat și i-a cerut operatorului de sală să îi înmâneze câștigul, după care a părăsit sala de jocuri, continuându-și deplasarea pe jos, împreună cu nepotul său.

Imediat, inculpatul a venit după ei și s-a apropiat în mod amenințător de persoana vătămată, pe care a apucat-o de tricou în zona gâtului și i-a cerut să îi dea banii. Inculpatul i-a spus bărbatului că «îl omoară în bătaie, dacă nu îi dă banii!». De teamă, victima i-a dat acestuia suma de 150 lei pe care o câștigase, după care inculpatul a plecat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Persoana vătămată a sesizat cele întâmplate la numărul de urgență 112, însă, până la sosirea unui echipaj de poliție, bărbatul, împreună cu martorii N.A. și S.L., a plecat în căutarea inculpatului. Când l-au găsit pe acesta, în urma discuțiilor purtate, inculpatul i-a restituit victimei suma de 150 lei, după care a fugit. Acesta a fost depistat la scurt timp de un echipaj de poliție, în scara unui bloc din Brăila”.

Pericolul de a fi tâlhărit în vecinătatea unul stabiliment de jocuri de noroc există de când s-a inventat gamblingul. Deschis în 1638, primul cazinou din istorie( Casino di Venezia) a fost închis de autorități tocmai pentru că în oraș crescuse foarte mult rata infracționalității. În Venezia se strânseseră răufăcători din toată lumea, care primeau informații din interior despre cei care aveau să iasă cu sume mari pe poarta cazinoului.

Înainte, oamenii nu aveau de ales. Pasionații de sloturi, ruletă, blackjack ș.a.m.d. puteau să se distreze doar deplasându-se într-un loc în care se organizau jocuri de noroc. În prezent, există o alternativă: cazinourile online. Jucătorii nici măcar nu sunt obligați să schimbe operatorul, dacă apreciază oferta unui anumit brand. De exemplu, Mozzartbet are atât rețea de agenții terestre, cât și platformă online.

Riscul de a fi tâlhărit atunci când joci de acasă este zero, indiferent de sumele câștigate.

Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care tot mai mulți români aleg să joace online. Un alt argument valabil pentru perioada pandemică este evitarea pericolului de infectare cu Covid-19, care persistă în ciuda faptului că în agențiile și cazinourile terestre (atunci când sunt deschise) se respectă regulile de siguranță, prin purtarea măștii și menținerea distanței sociale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În plus, cine deține un calculator sau un telefon/tabletă cu conexiune la Internet beneficiază și de alte avantaje reprezentate de jocul online, printre care ofertele promoționale pregătite de cazinouri pentru clienții noi și pentru clienții fideli, oferta bogată de jocuri sau rata mare de câștig.

Episodul din Brăila este o picătură dintr-un ocean. Din păcate, astfel de evenimente nu pot fi evitate, casele de pariuri nefiind responsabile pentru ce se întâmplă în afara lor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si